stress

Voel je je overweldigd? Probeer dan déze fijne tips

Iedereen heeft het wel eens. Alles lijkt in eens te veel en je voelt je compleet overweldigd. Déze tips zorgen voor meer rust.

1. Focus je op je lichaam

Als je je overweldigd voelt, kun je vaak geen goede beslissingen nemen. Wat dan kan helpen, is je aandacht te richten op je lichaam. Probeer daarom eens een meditatie- of ademhalingsoefening. Vaak zijn er ook handige Apps op je telefoon zoals Headspace die voor meer rust kunnen zorgen.

2. Zoek een activiteit die energie geeft

Welke activiteit levert jou echt een goed gevoel op? Misschien vind je het fijn om te wandelen of te sporten. Het kan ook zijn dat je het prettig vindt om te lezen om zo even naar een totaal andere wereld meegenomen te worden. Vaak zorgen deze activiteiten ervoor dat je je emoties beter kunt reguleren. Onbewust kun je gedachtes en emoties beter een plekje gegeven en kun je er later beter mee omgaan.

3. Positieve gedachtes toelaten

Als de paniek of het overweldigende gevoel iets meer is gezakt, dan kun je een beroep doen op je cognitie. Dit wil zeggen dat je je bijvoorbeeld kunt richten op positieve gedachtes. Is de situatie daadwerkelijk zo dramatisch als jij het ervaart of is er een mogelijkheid dat de manier waarop je er naar kijkt negatief gekleurd is. Welke positieve gedachtes kun je bedenken. Schrijf deze eventueel op en je zult merken dat je je rustiger zult voelen.

Lees ook: Déze 6 lichamelijke klachten wijzen erop dat je te veel stress hebt

4. Probleem-oplossend te werk gaan

Nu je de paniek hebt kunnen loslaten, is het tijd om met eventuele rot gevoelens of problemen aan de slag te gaan. Speelt er iets op het werk, waar je je niet prettig bij voelt? Ga het gesprek aan met je collega of baas. Heeft je partner iets gezegd wat je niet lekker zit? Dan wordt het tijd om eerlijk te zijn en je gevoelens te delen. Neem je de laatste tijd te veel hooi op je vork? Kijk of er mensen in je omgeving zijn die je om hulp kunt vragen, waardoor het voor jou draaglijker wordt.

Lees ook: Last van stress? Dít is waarom autorijden zo rustgevend werkt

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.