ondergoed

Zó vaak zou je je ondergoed dus eigenlijk moeten vervangen

Hoe vaak vervang jij je ondergoed? De meningen hierover zijn nogal verdeeld, maar over het algemeen is dít de richtlijn.

Aan vervanging toe

Wanneer was de laatste keer dat jij je ondergoed hebt vervangen? Misschien dat je het je niet eens meer kan herinneren en laten we je geruststellen: in dat geval ben je niet de enige. Sommige mensen zijn van mening dat je je ondergoed twee keer per jaar zou moeten vervangen. Een meisje op TikTok vertelde namelijk ze bij de dokter was geweest omdat ze vaker last had van vaginale infecties. Deze arts vertelde haar dat het daarom slim zou zijn om twee keer per jaar haar ondergoed te vervangen. Een dure hobby zou je denken en de vraag is dan ook: is dit echt nodig?

Lees ook: Alles wat je wil weten over menstruatie ondergoed

Gynaecoloog

Volgens een gynaecoloog is het een beetje overdreven (en duur) om twee keer per jaar je ondergoed te vervangen. Wel is het zo dat tijdens het wassen van je ondergoed, niet alle bacteriën zullen verdwijnen. Als je je ondergoed op een hoge temperatuur wast, zullen echter bijna alle bacteriën worden gedood en is de kans op een vaginale infectie hierdoor dus heel klein. Volgens een gynaecoloog is het vooral belangrijk om je ondergoed nadat je deze hebt gedragen, direct op een hoge temperatuur te wassen. Als je dit doet, hoef je je nergens zorgen om te maken.

Lees ook: Witte outfit? Déze kleur ondergoed kun je het beste dragen

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.