Canva1 2021 08 12t102103.512

Zien: Astrid (49) krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe Astrid (49) het mooiste uit haarzelf kan halen.

Even voorstellen

Astrid (49)
Relatie: getrouwd met Lars (44)
Kinderen: Lyanne (13) en Nick (12)
Werk: radiodiagnostisch laborante
Hobby’s: tuinieren, shoppen, boeken en tijdschriften lezen, met vriendinnen afspreken

Visagist Steven

“Ik dep een nudebeige oogschaduwbasis op haar oogleden. Deze lichte kleur trekt Astrids diepliggende ogen optisch naar voren. Eroverheen breng ik een matte lichtbeige oogschaduw aan. Een lichte taupetint gebruik ik in de arcadeboog, voor wat schaduw. Met paars oogpotlood zet ik zowel de bovenste als onderste wimperrand aan. Hierdoor wordt haar blauwe oogkleur versterkt. Voor een speelse touch laat ik het paars terugkomen: op de buitenste ooghoeken dep ik wat paarse oogschaduw. In haar waterlijn trek ik een lijn met huidkleurig oogpotlood, dit maakt haar blik frisser.Astrid wil graag weten hoe ze haar wenkbrauwen kan bijtekenen. Ik ben fan van de Shape + shade brow tint van M.A.C. Met het poederkussentje aan de ene kant kam ik tegen de wenkbrauwharen in. Zo komt het poeder ook op de huid, waardoor Astrid een mooiere en natuurlijkere kleur en vorm wenkbrauwen krijgt. Met de stiftkant teken ik haartjes bij waar dat nodig is.Haar lippen teken ik eerst bij met een lippotlood in een net iets donkerder kleur dan haar eigen lippen. Eroverheen gebruik ik een vloeibare lipstick in een nudeperzik tint.”

Haarstyliste Wanda

“Omdat Astrid haar haar zelf altijd kleurt, kies ik ervoor er geen ingewikkelde kleuring in te zetten. Dan kan ze het thuis makkelijker bijhouden. Ik werk haar uitgroei bij en zet wat highlights voor net wat meer kleurcontrast. Met een toner haal ik de geelgouden gloed uit het haar, ook heeft de toner een matterend effect. Hierdoor oogt haar haarkleur veel rustiger. Van de lengte haal ik best een stuk af: ik knip een bob die schuin naar voren loopt. Dit geeft het haar meer body en ondersteunt de mooie slag.Qua styling föhn ik het haar eerst met een ronde borstel uit. Hierna maak ik met een ovalen krultang, de Curve van GHD, nog meer slag in Astrids haar. Het valt zo net even wat netter, maar niet te opgedirkt. Om het haar tegen pluis te beschermen, kneed ik er wat lotion in, L’incroyable blowdry van Kérastase.”

En dat leidt tot een prachtig resultaat:

Schermafbeelding 2021 08 12 Om 10.21.51

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten. Alle prijzen en verkrijgbaarheid onder voorbehoud.

Wat vindt Astrid ervan?

“Een supergeslaagde dag! Iedereen was zo aardig. Een geweldig uitje in tijden van corona. Mijn haar heb ik intussen geverfd in een asblonde tint. Zo lopen mijn blonde lokken en uitgroei wat meer in elkaar over. Het appeltjesgroene jasje vond ik verrassend leuk staan. Zelf zou ik dat nooit hebben uitgezocht. Het is me helaas nog niet gelukt om zo’n kleur in de winkel te vinden. De make-up van Steven was prachtig. Naturel, maar toch net een beetje meer dan ik zelf doe. Mijn kinderen vonden het veel te heftig, haha. Ik had eigenlijk verwacht dat het verschil met hoe ik binnenkwam groter zou zijn. Maar het feit dat er niet te veel aan me ‘gesleuteld’ hoefde te worden, gaf me een goed gevoel.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *