vermoeid

Ook zo moe tijdens je menstruatie? Híer komt dat dus door

De weken voor je menstruatie bruis je van de energie, maar zodra de periode van de maand is aangebroken, blijft daar weinig van over.

Menstruatie

De meeste vrouwen zullen het erover eens zijn dat de menstruatie niet tot de meest fantastische periode van de maand behoort. Je voelt je misschien opgeblazen, hebt last van hoofdpijn en krampen, bent prikkelbaar en je bent niet vooruit te branden. Waarom ben je eigenlijk zo moe tijdens je menstruatie? Hier blijken verschillende redenen voor te kunnen zijn. Wellicht heb je last van het premenstrueel syndroom? Hierbij heb je last van zowel fysieke- als mentale klachten, als gevolg van een snelle daling van het oestrogeen hormoon (en het geluksstofje serotonine). Vermoeidheid is hier ook een symptoom van.

Lees ook: Last van menstruatiekrampen? 5 tips die kunnen helpen

Andere oorzaken

Extra vermoeidheid kan ook veroorzaakt worden door een te laag ijzergehalte. Vooral als je last hebt van veel bloedverlies, is het raadzaam om je ijzergehalte eens te laten controleren. Voeding en slaap zijn ook twee belangrijke oorzaken. Het premenstrueel syndroom en/of de menstruatie kunnen ervoor zorgen dat je meer gaat snoepen en ongezondere keuzes maakt. Hierdoor kun je je vermoeider voelen. Slecht slapen zorgt er ook voor dat je je minder in balans voelt en je je allesbehalve optimaal voelt. Vergeet echter niet dat er tijdens je menstruatie van alles in je lichaam gebeurt. Het is dus niet heel gek dat je je minder fit voelt gedurende deze periode. Neem extra rust en ook dutjes zijn geoorloofd.

Vriendin’s favoriet

De bestseller De Cyclus Strategie van Maisie Hill leert je samenwerken met je hormonen. Het biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Na het lezen van dit revolutionaire boek ervaar je je hormonen niet langer als een last maar als een kracht, en zal je je afvragen waarom niemand je dit eerder heeft verteld. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít is de invloed van stress op je menstruatieklachten

Foto: GettyImages
Bron: Cosmopolitan.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.