hondenbaasjes

Dít zijn de tien meest ondeugende hondenrassen

Een aantal onderzoekers was benieuwd welke hondenrassen het meest ondeugend zijn. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Hondenrassen

Uit onderzoek blijkt dat genen voor zo’n 60 tot 70 procent de eigenschappen van een hond bepalen. Dit is waarom het altijd slim is om, voordat je een hond in huis neemt, je eerst goed verdiept in het ras. Natuurlijk heb je hier door opvoeding en training zelf ook nog invloed op, maar een groot gedeelte ligt eigenlijk al vast. Wij zetten de tien meest ondeugende hondenrassen op een rijtje.

Lees ook: Elvira houdt meer van haar hond Joy dan van haar echtgenoot

10. Engelse Springerspaniël

Onderzoekers denken dat dit hondenras in de top tien staan, omdat het een erg populaire gezinshond is. Het van nature aanwezige jachtinstinct zorgt er waarschijnlijk voor dat de Engelse Springerspaniël zich zo nu en dan in de nesten werkt.

9. Keeshond

De keeshond is een intelligente, maar zeer levendige hond. Zijn of haar enthousiasme zorgt soms voor de nodige overlast.

8. Welsh terriër

Dit hondenras bestaat al ruim driehonderd jaar en vaak barsten deze honden van de energie. Niets vinden zij leuker dan nieuwe mensen ontmoeten, maar tijd alleen vinden ze minder leuk. Zij zullen er alles aan doen om tijd met jou of de hele familie door te brengen.

7. Poochon

De poochon is een mix tussen een Bichon Frise en een miniatuur poedel. Dit hondenras is aanhankelijk en erg sociaal. Vaak hebben deze honden ook aanleg om verlatingsangst te ontwikkelen. Gelukkig zijn de hondjes wel erg intelligent en dit maakt dat je ze dus goed kunt trainen.

6. Chug-hond

De chug-hond is een mix tussen een chihuahua en een mopshond. Het koppige karakter van een chihuahua gecombineerd met het energieke karakter van een mopshond dus. Vaak zijn chug-honden erg territoriaal.

5. Vizsla Draadhaar

Deze honden zijn vaak uitstekende jachthonden en zijn afkomstig uit Hongarije. Een vizsla draadhaar heeft veel energie en is erg intelligent. Helaas raakt hij of zij ook snel verveeld en gaat dan op zoek naar avontuur. Wel is een Vizsla Draadhaar makkelijk te trainen en gebaat met routine.

Lees ook: Staart je hond je extra lang aan? Dít kan het betekenen

4. Cockapoo

De populaire cockapoo is een mix tussen een cocker-spaniël en een poedel. Een cockapoo is graag bij je en volgt je letterlijk overal. Een gevoelige, vriendelijke hond die er soms niet goed tegen kan als je hem of haar even corrigeert.

3. Mudi

Een mudi is een kleine herdershond die vaak erg scherp en intelligent is. Dit hondenras beweegt graag veel en heeft ook veel training nodig. Op deze manier behoud jij de controle.

2. Zuchon

Een relatief nieuw hondenras is de zuchon. Dit is een mix van een Shih Tzu en een Bichon Frise. Een zuchon heeft qua uiterlijk wat weg van een teddybeer, maar kan erg koppig zijn. Ook heeft dit hondenras aanleg om verlatingsangst te ontwikkelen.

1. Japanse spits

Met stipt op nummer één staat de Japanse spits. Deze honden zien zichzelf vaak als een verlengstuk van het baasje en houden er dus absoluut niet van om alleen te zijn. Als dit wel gebeurt, zal deze hond alles uit de kast halen om zijn of haar zin door te drijven.

Lees ook: Staart je hond je extra lang aan? Dít kan het betekenen

Foto: GettyImages
Bron: Purewow.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *