Vrouw (26)

Wil je meer tijd overhouden? Met déze tips lukt het

Heb je altijd het gevoel dat je tijd tekortkomt? Dan hebben wij een paar handige tips voor je. Zo houd je veel meer tijd over.

Gebruik déze handige tips.

Stop met snoozen 

Het lijkt zo lekker, je wekker steeds tien minuten later zetten en je nog eens omdraaien. Maar snoozen kost veel tijd. Bovendien maak je het jezelf moeilijker om op te staan, en kan je biologische klok ervan in de war raken. Skippen dus, die snoozestand. Zet je wekker liever een half uurtje eerder dan nodig is, sta meteen op en geniet van de extra tijd.  

Sport slimmer 

Kun je de uren die je doorbrengt in de sportschool eigenlijk beter gebruiken, maar wil je wel blijven sporten? Denk dan eens aan een HIIT-training: high intensity interval training. Een complete work-out kost je maar twintig minuten en vormt een combinatie van krachttraining en cardio waarbij je hele lichaam aan bod komt. Wil je je tijd nog effi ciënter gebruiken, maak dan van huishoudelijke klussen je work-out. Zware boodschappen sjouwen = krachttraining, stofzuigen = cardio. 

Zeg eens nee 

Ga eens na: hoe vaak zeg jij automatisch ja op een verzoek, terwijl dat je extra tijd kost? En als je toch altijd ja zegt, weten mensen je ook steeds makkelijker te vinden met hun vragen. In plaats van ja tegen anderen te zeggen, zou je wat vaker ja tegen tijd voor jezelf kunnen zeggen. Iemand heeft het recht om jou iets te vragen en jij hebt het recht om daar nee op te antwoorden. 

Kook minder vaak (food preppen) 

Elke dag bedenken wat je zult eten, kost onnodig veel tijd. Maak liever een weekplanning en haal daarvoor ook in één keer zo veel mogelijk in huis. Kook hoeveelheden waarvan je een deel kunt invriezen, of maak een grote pan soep om meerdere dagen van te eten. Ook restjes van een maaltijd kun je vaak goed invriezen, zodat je – als je geen tijd hebt om te koken – toch iets gezonds uit de vriezer kunt toveren. 

Eén ding tegelijk 

Dat vrouwen goed kunnen multitasken,  is een mythe. Dat kost uiteindelijk meer tijd dan wanneer je je concentreert op één taak. Dat lukt nog beter als je je mobiel uit het zicht legt en op stil zet; pas dan word je er niet door afgeleid, zeggen onderzoekers van de Florida State University.

Lees ook: op deze manier leer je ‘nee’ zeggen zonder schuldgevoel

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen