najaar

Bewezen: in het najaar is het goed om meer chocolade te eten

Chocolade maakt je gelukkig. Nu blijkt dat we tijdens het najaar meer chocolade mogen eten en wij leggen je even uit hoe dit zit.

Najaar

Chocolade is natuurlijk altijd een goed idee. Donkere chocolade blijkt zelfs heel goed voor je te zijn, maar er zijn een aantal redenen waarom je tijdens het najaar (nog) meer chocolade zou mogen eten. Zo zit er in donkere chocolade veel ijzer. Heb je dus snel last van een ijzertekort? Dan helpt het om wat meer donkere chocolade te eten. Bij een ijzertekort heb je het vaak koud en als het buiten dan ook nog eens vriest, voel jij je nog meer belabberd. Ook zitten er veel antioxidanten in chocolade en zo worden de cellen in je lichaam tegen eventuele schade beschermd.

Lees ook: Dít standje uit de populaire serie Sex/Life zorgt voor intense orgasmes

Gelukshormonen

Tijdens de wintermaanden zul je je vaak sneller neerslachtig en vermoeid voelen. Door donkere chocolade te eten, worden er gelukshormonen zoals endorfine aangemaakt. Tijdens een regenachtige dag is een extra stukje chocolade dus zeker geoorloofd. Tot slot helpt pure chocolade je goede cholesterol te verhogen. Hierdoor wordt je hormoonproductie gereguleerd. Laten we ook vooral niet vergeten dat chocolade zo heerlijk smaakt.

Lees ook: Dít wil je: Milka lanceert een chocoladereep met de smaak van appeltaart

Foto: GettyImages
Bron: Spoonuniversity.com