fout werk

Verloopt je maandag niet volgens plan? Dít gaat je helpen

Valt je maandag tegen en verloopt deze dag niet zoals je eigenlijk zou willen? In dit artikel vertellen we je hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Wees niet te streng voor jezelf

Had je je zondagavond voorgenomen om de volgende dag vroeg op te staan en te gaan sporten? Of misschien was het je plan om bergen werk te verzetten? Als deze dingen niet lukken, kan dat tegen vallen en heb je het gevoel je week niet goed te starten. Probeer jezelf eraan te herinneren dat maandag ook maar een normale dag is en dat je je week ook op een dinsdag of donderdag kunt laten starten. Probeer de draad morgen of overmorgen weer op te pakken. Er is namelijk geen man over boord.

Lees ook: Voel je je onzeker? Déze tips gaan je zeker helpen

Twijfel niet naar jezelf en kijk wat je al hebt bereikt

Veel mensen zijn er erg goed in om heel kritisch naar zichzelf te kijken. Als de start van je week niet verloopt zoals je zou willen, is het verleidelijk om jezelf streng toe te spreken. Natuurlijk is het soms goed om jezelf (spreekwoordelijk) een schop onder de kont te geven als er dingen moeten gebeuren, maar in de meeste gevallen helpt het juist om wat liever voor jezelf te zijn. Welke dingen zijn wél gelukt en heb je allemaal bereikt de afgelopen tijd? Schrijf negatieve gedachten van je af of laat de boel even de boel en ga naar buiten voor een korte wandeling. Probeer te kijken welke dingen je energie geven zodat je de volgende dag wél je plannen ten uitvoering kunt brengen.

Vriendin’s favoriet

Perfectionisme moet je niet genezen, maar juist omarmen! Katherine Schafler geeft in De ultieme gids voor perfectionisten de handvatten om jouw vorm van perfectionisme te identificeren, en het voor je te laten werken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Zo werkt de 7-7-7 methode in een relatie

Foto: GettyImages

Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.