Ontwerp Zonder Titel (70)

Een hoger libido dan je partner? Dít kun je eraan doen

Heb jij een hoger libido dan je partner? Lees dan vooral verder. In dit artikel vertellen we je namelijk wat je eraan kunt doen.

Libido

Ergens is het heel logisch dat het libido van je partner verschilt met dat van jezelf. Er zijn namelijk verschillende factoren die van invloed zijn. Denk bijvoorbeeld aan hormonale veranderingen, stress, vermoeidheid en bepaalde medicatie. Een verschil in behoefte aan seks en/of intimiteit kan best lastig zijn. Je wil je partner immers niet verplichten tot seks, maar je wil ook dat je eigen behoeftes worden bevredigd. De eerste stap is om het probleem bespreekbaar te maken. Door er te veel in je hoofd mee bezig te zijn, maak je het probleem steeds groter. Maak het bespreekbaar en ontdek hoe je partner erover denkt. Het kan helpen om duidelijk te krijgen welke seksuele behoefte je partner heeft en in welke mate deze overeenkomt met die van jezelf.

Lees ook: Froukje: ‘Vroeg naar bed gaan blijkt erg goed voor ons seksleven’

Oplossingen

Er kunnen periodes in het leven zijn, waarin de kans op spontane seks klein is. Het is dan geen gek idee om seks in te plannen. Klinkt misschien niet sexy, maar dat kan het wel degelijk zijn. Doordat duidelijk is dat jullie een bepaalde avond seks gaan hebben, voel je de hele dag een lichtelijke spanning. Misschien kun je je partner een berichtje sturen dat je zin hebt in jullie avond. Naast seks met je partner, kun je natuurlijk ook soloseks proberen. Je zou kunnen kijken voor een seksspeeltje om op deze manier, los van de seks met je partner, je seksuele behoeftes te bevredigen.

Lees ook: Desirée: ‘Mijn man wil geen seks meer’

Tip van de redactie

Op zoek naar de allerlekkerste wand massager? Deze krachtige vibrator maakt jouw stoutste dromen waar met intense vibraties voor een explosieve sensatie. Met 20 vibratiepatronen en 8 snelheden kom jij helemaal los. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Foto: GettyImages
Bron: Poosh.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.