lezen

5x dít is waarom lezen op vakantie zo goed voor je is

Lezen is over het algemeen natuurlijk erg goed voor je, maar vergeet ook op vakantie niet een stapel boeken mee te nemen.

1. Plezier

Soms kan de reis naar je bestemming eindeloos duren. Een boek biedt dan de perfecte afleiding. De reis lijkt hierdoor korter en het lezen houdt je actief. Laat je telefoon dus even liggen en laat je meeslepen door de karakters en de verhaallijn van het boek.

2. Gezelschap

Vooral als je alleen reist, kan het een uitstekend idee zijn om wat boeken in je koffer te hebben. Je kunt een boek meenemen naar een restaurant of een café. Wie zegt dat je altijd iemand anders nodig hebt om het leuk te hebben? Daarnaast werkt lezen ook nog eens erg ontspannend.

Lees ook: Wil je dit jaar meer gaan lezen? Probeer déze vijf tips

3. Actief brein

Er komt altijd een moment tijdens je reis of vakantie waarop je je verveelt. Ook al is de omgeving nog zo mooi, je brein raakt verveeld. Het lezen van een boek kan dan voor een oppepper zorgen. Terwijl je geniet van de prachtige omgeving, verlies je je even in het verhaal van de schrijver.

4. Het effect van woorden

Sommige mensen vinden het leuk om boeken te lezen over de plek(ken) waar ze naartoe reizen. Dit kan heel erg leuk zijn. Woorden zijn krachtig en laten je op een andere manier naar de omgeving kijken. Je kunt kiezen voor een informatief boek, maar ook een roman die zich afspeelt in jouw vakantieland. Dit maakt het verhaal extra speciaal natuurlijk.

5. Concentratie

Om een verhaal te kunnen volgen, moet je concentratie goed zijn. Door te lezen, train je dus eigenlijk je cognitieve functies. Je geheugen wordt aangewakkerd en je concentratievermogen wordt getraind.

Lees ook: Dít genre zou je moeten lezen, op basis van je sterrenbeeld

Foto: GettyImages
Bron: Lifeandtrendz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.