alleen

In je eentje leuke dingen doen? Met déze tips wordt het makkelijker

In je eentje naar de bioscoop of uiteten in een restaurant is soms best wel spannend. Met déze tips wordt het zeker een succes.

1. Meningen

In je eentje naar een restaurant of een theatervoorstelling is best wel spannend. Misschien maak je je zorgen over de mening van andere mensen. Toch zul je merken dat de meeste mensen niet eens met jou bezig zijn. Het valt waarschijnlijk niemand op dat jij geen partner bij je hebt.

2. Opties

Als je het heel spannend vindt om in je eentje iets leuks te gaan doen, kun je je bedenken dat je altijd kunt vertrekken mocht het tegenvallen. Je bent namelijk niemand iets verplicht. Deze gedachte kan al heel geruststellend zijn.

3. Gevoelens

Als je alleen op pad bent, is het helemaal niet vreemd om je ongemakkelijk of eenzaam te voelen. Deze gevoelens mogen er gewoon zijn en door hiermee om te leren gaan, zul jij je alleen maar zelfverzekerder gaan voelen.

4. Hulpmiddelen

Sta jezelf toe om afleiding te zoeken tijdens je activiteit. Zo kun je best wel even op je telefoon kijken als je in een restaurant aan het wachten bent. Je kunt ook een boek meenemen, om af en toe in te bladeren als je je ongemakkelijk voelt in een ruimte.

Lees ook: De wetenschap zegt: een vakantie met je moeder verbetert je gezondheid

5. Focus

Naast een telefoon en/of een boek, kan het ook helpen om je aandacht ergens op te focussen. Probeer te fantaseren over die reis die je nog wilt maken of welke boodschappen je deze week nog moet halen. Zodra je een onderwerp hebt gekozen, geef je jezelf bijvoorbeeld een half uur of een uur de tijd om hierover na te denken.

6. Voordelen

In je eentje iets leuks doen, heeft natuurlijk ook een aantal voordelen. Zo hoef je met niemand rekening te houden. Wil jij een stuk taart als hoofdgerecht of vind je het heerlijk om vijf uur lang door je favoriete kledingwinkel te struinen? Niemand die je tegenhoudt.

Lees ook: 8x waarom slaap zo belangrijk is voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.