Cbd 2023 870 Def Keyvisual

Last van kwaaltjes? Hier kun je terecht voor advies

We hebben allemaal wel eens last van kleine kwaaltjes. Geen nood. Bij elke gecertificeerde drogisterij (met de groene plus!) vind je het juiste product plus deskundig advies over zelfzorg. Gewoon bij Etos, DA, Kruidvat, Trekpleister en de zelfstandige drogist.

ADVERTENTIE

Vermoeidheid, hoesten, hoofdpijn, droge huid, koortslip… Het zijn kleine aandoeningen die je dag flink kunnen verpesten. Daarom hebben de Nederlandse drogisterijen de handen ineengeslagen om samen Nederland een stukje gezonder te maken. Je herkent aangesloten gecertificeerde drogisterijen voortaan aan de groene plus, die laat zien dat je daar terecht kan voor gedegen kennis en advies op het gebied van zelfzorg.

Wist je dat

…in Nederland ruim 85% van de drogisterijen gecertificeerd is? Zij voldoen aan de wettelijke eis voor verantwoorde zorg. Dit is niks nieuws, maar deze drogisterijen zijn vanaf nu te herkennen aan de groene plus. In deze winkels is altijd een drogist of assistent-drogist aanwezig die jou persoonlijk kan adviseren op het gebied van zelfzorg. Zij zijn hier niet alleen voor opgeleid, maar volgen ook elk jaar nascholing. Met hun deskundigheid kunnen ze jou helpen bij eenvoudige gezondheidsproblemen, of een inschatting maken of het toch niet handig is om even langs de huisarts te gaan.

Snel opgelost

1 op de 6 huisartsbezoeken gaat over kwaaltjes die met zelfzorggeneesmiddelen en advies van de drogist opgelost kunnen worden. Deze bezoeken zijn belastend voor het zorgsysteem, en door drukte bij de huisarts blijven mensen vaak onnodig lang doorlopen met klachten. De drogist kan je snel en gericht helpen bij deze gezondheidsvraagstukken, en geeft kundig advies over het veilig en verantwoord gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Denk aan onderwerpen als: hoeveel pijnstillers mag je per dag gebruiken? Welke geneesmiddelen zijn veilig voor kinderen? En moet ik in de winter extra vitamine D slikken?

Op al deze vragen over jouw gezondheid heeft de gecertifieerde drogisterij een antwoord. Zo kom je hopelijk nog sneller van je kwaaltjes af!

Zuinig op je lijf

Je lijf is het belangrijkste wat je hebt. Daarom moet je er goed voor zorgen. Blijf dus niet te lang doorlopen met kleine klachten en kwalen. Dat vreet niet alleen energie, maar kan uiteindelijk leiden tot meer gezondheidsproblemen. Dit geldt niet alleen bij pijn of andere kwalen. De gecertificeerde drogist kan je bijvoorbeeld ook helpen lekker te slapen en beter te ontspannen, zodat je je overdag energieker voelt. Of adviseren over vitamines en supplementen, zodat je kwaaltjes buiten de deur houdt. Zo blijf je gezond en fit!

Bezoek de gecertificeerde drogisterij in jouw buurt en vraag gerust om advies over jouw gezondheid en zelfzorggeneesmiddelen. Gewoon bij Kruidvat, Trekpleister, Etos, DA en de zelfstandige drogist. Je herkent ze aan de groene PLUS. Meer informatie? Kijk op drogistensite.nl

Afbeelding1