hond

Kunnen honden eigenlijk televisie kijken? Dít zeggen experts

Kijkt jouw hond ook wel eens naar de televisie? Waarom doen honden dit en wat zien ze precies? Dít zeggen de experts.

Honden

Lig je ook wel eens op de bank televisie te kijken en heb je het idee dat jouw viervoeter meekijkt? Dit zou heel goed kunnen. Honden kunnen namelijk televisie kijken en kunnen hier zelfs plezier aan beleven. Wel verschillen hondenogen van mensenogen en zien zij ook de beelden op televisie dus anders. Zo zien honden minder scherp en zullen zij daarom veel dichter bij de televisie gaan zitten om alles goed te kunnen zien. Daarnaast verschilt ook de kleurperceptie. Honden kunnen alleen de kleuren blauw, groen en geel zien. Honden kunnen beweging op het scherm beter waarnemen. Het beeld op een ouderwets tv-scherm wordt 50 keer per seconde ververst. Honden zullen bij deze televisies vooral het beeld zien flikkeren.

Lees ook: Bewezen: vrouwen met dít type hond worden het aantrekkelijkst gevonden

Blaffen

Het is natuurlijk lastig om in te schatten wat honden precies zien als zij televisie kijken. Wel lijken honden het heel leuk te vinden om naar andere dieren te kijken. Ook kunnen zij onderscheid maken tussen echte dieren en tekenfilmfiguren. Toch is ook geur een belangrijke factor voor honden en deze ontbreekt nou eenmaal bij een televisie. Beelden van onrustige of blaffende honden kunnen ervoor zorgen dat jouw viervoeter zich onrustig of bedreigd voelt. Deze beelden kun je dus beter vermijden.

Tip van de redactie

In Door de ogen van de hond van Jos Oosting komen alle obstakels aan bod, zoals: trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, opspringen en nog veel meer. Het uitgangspunt van het boek is dat je leert begrijpen waarom je hond bepaald gedrag laat zien. Je leert alles over hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít zijn de dingen waar jouw hond over nadenkt en droomt

Foto: GettyImages
Bron: Petmd.com