Baby (1)

Kraambezoek in coronatijd? Zo maak je er toch iets moois van

Net bevallen, wil je je kindje graag aan familie en vrienden laten zien. Maar met één bezoeker per dag en ook nog alle risico’s in je hoofd, voelt dat nu heel anders.

Toch zijn wel opties om ook nu optimaal van je kraamtijd te genieten.

Samen genieten

Als eerste biedt deze tijd je de kans om rustig aan de nieuwe situatie en je nieuwe gezin te wennen zonder dat je nee moet zeggen tegen visite waar je even geen zin in hebt. Gebruik het dus ook als het jou even beter uitkomt. Als je net bevallen bent, mag dat best.

Stuur extra veel geboortekaartjes

Stuur niet alleen naar familie en vrienden, maar ook naar al je favoriete collega’s individueel een kaartje. Bedenk dat jouw babynieuws ook de ander gelijk een leuke dag bezorgt. Wil je de kosten laag houden, weet dan dat er hele mooie goedkope geboortekaartjes zijn. Bij de GeboortekaartenWinkel kun je kaartjes online samenstellen en vooraf een proefdruk laten sturen.

Veel post

Als je veel geboortekaartjes stuurt, krijg je waarschijnlijk ook heel veel lieve berichtjes en kaartjes terug krijgt. Is de kans op visite klein, heb je nu wel elke dag een gezellig stapeltje kaartjes op de deurmat liggen.

Kraamwandelen

Ga je straks graag met de kinderwagen een rondje wandelen, maak een rooster en laat elke keer iemand meewandelen. Zo hoef je niet alleen te lopen en heb je toch een soort kraamvisite maar dan buiten. Je kunt gezellig bijpraten en je vriendinnen kunnen op veilige afstand je kindje bewonderen.

Online kraamfeest

Voor iedereen die niet dicht in de buurt woont, kun je een online feestje organiseren. Zorg dat iedereen op tijd de link ontvangt en weet wanneer en hoe laat je feestje is. Zorg voor gezellige versiering en voor jezelf voor een groter beeldscherm of sluit de computer op de tv aan. Zo kun je iedereen goed zien en kunnen ze jou en de baby ook goed bewonderen.

Online vriendinnen

Voel je je toch wat eenzaam nu? Je kunt ook online vriendinnen zoeken om je ervaringen mee te delen.

Dit is een partnerbijdrage. Foto: Getty Images