Ontwerp Zonder Titel 2023 02 20t092349.909

Een kast vol kleding, maar nooit iets om aan te trekken? Probeer déze tips

Je hele kast hangt en ligt vol met kleding, maar toch heb je nooit iets om aan te trekken. Herkenbaar? Probeer déze 3 tips.

1. Koop verschillende items

Veel vrouwen hebben tien varianten van eenzelfde soort top. Hetzelfde geldt voor een jeans broek. Probeer daarom wat meer variatie in je kledingkast aan te brengen. Kledingstukken die je te veel hebt, verkoop of doneer je. Zo behoud je het overzicht en zul je altijd iets vinden dat je aan kunt trekken.

2. Laat de prijskaartjes nog even hangen

Het overkomt iedereen wel eens. Je koopt een paar truitjes of broeken en als je thuiskomt, trek je meteen alle prijskaartjes overal vanaf. Als je de kledingstukken vervolgens gaat passen, kom je erachter dat die broek misschien net iets te strak zit. Oeps, deze kun je nu niet meer ruilen. De broek belandt nu waarschijnlijk ergens achter in je kast. Om dit te voorkomen is het toch echt verstandig om eerst je kledingstukken te passen, voordat je het prijskaartje verwijdert.

Lees ook: 9 x mooiste rode kleding voor Valentijnsdag (en erna!)

3. Ga voor multi-inzetbare kledingstukken

In Nederland heb je te maken met 4 seizoenen. Investeer daarom in kledingstukken die je in verschillende seizoenen kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan lange rokken, blazers en bacis t-shirts. Dit zijn items die je zowel in de herfst en winter, als in de lente en zomer kunt dragen. Werk met laagjes en kijk welke kledingstukken hier geschikt voor zijn.

 Lees ook: Dit is de perfecte manier om een T-shirt op te vouwen voor een nette, rechte stapel in je kledingkast

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.