katten

Waarom het hebben van een kat zo goed is voor je gezondheid

Ben jij een gelukkig kattenbaasje? In dit artikel vertellen we jou alle voordelen van het hebben van een kat (en dat zijn er genoeg).

Katten

Waarschijnlijk betekent jouw kat alles voor je. Geheel terecht, want een kat is niet alleen uitstekend gezelschap. Deze viervoeter zorgt er bijvoorbeeld voor dat jij veel minder angst en stress ervaart. Niet alleen de aanwezigheid van een kat zorgt voor dit effect. Ook het knuffelen en aaien van de kat, zorgen ervoor dat jij ontspant. Jouw kat vindt dit contact zelf ook ontzettend fijn en voor hem of haar ben jij de belangrijkste persoon in zijn of haar leven.

Lees ook: Gek op katten? Dan wil je déze documentaireserie op Netflix zeker zien

Connectie

Een kat zorgt er dus voor dat jouw gemoedstoestand verbetert. Minder stress en minder negatieve gevoelens. Een kat biedt een bepaalde comfort waardoor jij je prettig voelt. Daarnaast voel jij je verantwoordelijk voor je kat en ontstaat er een bepaalde structuur in jouw dagen. Je moet hem of haar eten en drinken geven op bepaalde tijden bijvoorbeeld. Tenslotte zorgt een kat ervoor dat jij je minder eenzaam voelt. Ieder mens heeft hier wel eens last van en de aanwezigheid van een kat zorgt voor een gevoel van zekerheid. De band tussen jou en je kat zal nooit veranderen en dit is stiekem een heel fijn gevoel.

Lees ook: Wil je zien (en aaien): kat Sky, die eruit ziet als een wolk

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com