Ontwerp Zonder Titel 2022 09 11t141552.793

Aha: dít betekent het als katten met hun voorpoten ‘kneden’

Als je een kat hebt, herken je dit gedrag vast wel. Vaak tijdens het spinnen, trappelt of kneedt je kat met de voorpootjes. Dít betekent het.

Kneden

Het gedrag van katten is soms moeilijk te begrijpen. Eén van de bekende gedragingen is het kneden of trappelen met de voorpoten. Dit doet een kat vaak tijdens het spinnen terwijl de ogen dicht zijn. Een kat kan bijvoorbeeld kneden als hij of zij gezellig bij jou op schoot komt liggen. Wat betekent dit gedrag eigenlijk? Gelukkig is de betekenis van dit gedrag louter positief. Een kat laat dit gedrag alleen zien als hij of zij zich volledig ontspannen voelt. Je kunt dus zeker wel stellen dat je kat hiermee aangeeft dat die veel van je houdt. Misschien dat de scherpe nagels een beetje pijn doen, maar hier zijn katten zich niet van bewust.

Lees ook: Stefanie: ‘Ik ben een kattenmens, daar kan ik niets aan doen’

Eigendom

Kittens kneden bij de moeder om melkproductie te stimuleren. Oudere katten doen dit voornamelijk om te laten zien dat ze zich helemaal op hun gemak voelen. Wist je trouwens ook dat katten geurklieren op hun pootjes hebben, waarmee ze dus hun eigen geur kunnen verspreiden? Tijdens het kneden of trappelen verspreiden zij dus hun eigen geur en hiermee laten ze dus aan de buitenwereld weten dat jij een beetje van hun bent. Hartstikke schattig, toch?

Lees ook: Aha: dít is waarom katten zo van vis houden

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk