Is botox ook in 2022 de beste behandeling tegen rimpels?

Erger jij je ook aan die diepe frons op je voorhoofd of fijne lijntjes rond je ogen? Kies dan voor botox, een natuurlijk eiwit dat een spierontspannende werking heeft waardoor rimpels in je gezicht vervagen.

Na een behandeling met botox zie je er direct jonger, frisser en uitgerust uit. Zo ben je klaar voor het nieuwe jaar!

Wat is botox eigenlijk precies?

Botox staat voor botuline toxine, een natuurlijk eiwit dat door een bacterie wordt gemaakt. Botox zorgt ervoor dat de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier worden geremd. Door botox in het gezicht te injecteren, kunnen spiertjes niet meer goed samentrekken waardoor lijntjes, plooien en rimpels in het gezicht vervagen. Botox is een minimaal invasieve cosmetische behandelingstechniek, dit houdt in dat botox met een naald wordt geïnjecteerd in de huid. In Nederland mag deze behandeling tegen rimpels alleen door bevoegde en bekwame artsen worden uitgevoerd.

Wat zijn de voordelen van een botox behandeling?

Een cosmetische behandeling als botox kan een oplossing zijn wanneer je je ergert of onzeker voelt over rimpels of lijntjes in je gezicht. Kies je voor een botox behandeling, dan kies je voor een snelle behandeling tegen rimpels met direct resultaat, een gemiddelde botox behandeling duurt dan ook slechts 15 minuten! Naast de snelheid is ook de veiligheid van botox een groot voordeel. Met de stijgende vraag naar botox en de toepassing ervan, is de laatste jaren de kennis rond deze cosmetische behandeling tegen rimpels sterk verbeterd en veiliger geworden. Een botox behandeling is daarnaast ook nog eens zeer betaalbaar en geeft een natuurlijk resultaat, wat wil je nog meer?

Zijn er ook nadelen aan een botox behandeling?

Veilig, snel, accuraat en betaalbaar, dat zijn heel wat voordelen op een rijtje. Toch vraag je je misschien af of er ook nadelen zijn aan botox? Laten we eerlijk zijn, aan elke medische behandeling kleven wel nadelen, dit geldt ook voor een botox behandeling. Zo wordt er wel eens gesproken over een ‘’emotieloos gezicht” of “hangend ooglid”. Dit kunnen inderdaad effecten zijn van botox, maar dit gebeurt alleen als er te veel of op onjuiste wijze botox wordt ingespoten. Roodheid of zwelling van de huid kan ook optreden na een botox behandeling, maar is vaak al na 15 minuten weggetrokken. Een laatste nadeel van botox is dat het verslavend kan zijn, maar dat heb je echter ook zelf in de hand. Maak je dus niet te veel zorgen als je een botox behandeling wil laten doen. In Nederland mag botox alleen worden geïnjecteerd door bevoegde en bekwame cosmetisch artsen. Kies daarom altijd voor een gerenommeerde kliniek en kijk of de behandelend arts(en) BIG-geregistreerd zijn, zo ben je er zeker van dat botox nadelen voorkomen worden.

Botox steeds populairder door thuiswerk en videobellen

Ook in 2022 moeten we eraan geloven: de lockdown duurt helaas ook nog voort in het nieuwe jaar. En wie lockdown zegt, zegt thuiswerken en videobellen. Zit jij ook urenlang achter je laptop naar jezelf te staren? En ben je het beu naar je eigen gezicht te kijken met rimpels, lijntjes en hangende oogwallen? Dan ben je niet de enige. Door het vele thuiswerken is er de voorbije jaren een flinke toename in cosmetische behandelingen. En voor 2022 is de verwachting dat dit alleen nog maar meer gaat stijgen. We geven de thuiswerkende botoxgeneratie dan ook geen ongelijk, een botox behandeling kan een oplossing zijn om voortaan fris en uitgerust jezelf op een beeldscherm te zien!

Is botox de beste behandeling tegen rimpels?

Of botox de beste behandeling is tegen rimpels, heeft vooral te maken met het soort rimpels dat je wil aanpakken. Zo is botox het meest effectief voor het gladtrekken van rimpels die ontstaan zijn door spiertrekkingen in het gezicht, ook wel mimische rimpels genoemd. De beste resultaten met botox worden behaald bij fijne tot iets diepere rimpels aan de bovenzijde van je gelaat, zoals lijntjes rond je ogen en frons- of voorhoofdsrimpels. Ook andere rimpels zoals rokerslijnen en rimpels rond de mond kunnen gladgestreken worden met een botox behandeling. De keuze of je voor een botox behandeling moet kiezen, laat je dus het best over aan een bekwame professional met veel ervaring in cosmetische botox en fillers behandelingen. Laat je daarom op voorhand goed informeren en kies een gerenommeerde kliniek waar je een goed gevoel bij hebt!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met easycosmetics.nl