Ontwerp Zonder Titel (7)

Meer in het moment leven: met déze 4 tips lukt het je

Veel mensen zouden meer in het moment willen leven, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Deze tips helpen zullen je op weg helpen.

1. Richt je op één ding

Het liefst wil je misschien meerdere dingen tegelijk kunnen doen. Je belt een vriendin, terwijl je met je hond wandelt of je typt snel even een e-mail  tijdens een gesprek met je partner. Door meerdere dingen te combineren, zul je minder in het moment leven. Uit onderzoek blijkt dat je focus tijdens multitasken afneemt. Als je echt meer in het hier en nu wil zijn, is het verstandig om je op één taak te richten.

2. Yoga of pilates

Misschien is hardlopen echt je hobby of kom je helemaal tot rust tijdens een bokssessie, maar wil je echt meer in het moment leven, dan zou je yoga of pilates eens moeten proberen. Bij deze sporten horen rustige bewegingen, waardoor je je meer bewust bent van je lichaam. Net als bij mindfulness, is je aandacht op het hier en nu gericht.

Lees ook: Déze lichamelijke gevolgen van stress kende je nog niet

3. Afleiding verminderen

Soms werkt afleiding heel goed. Vooral als je je verdrietig of eenzaam voelt, kan het een heel goed idee zijn om afleiding te zoeken. Als je merkt dat er te veel afleiding is en je je niet meer goed kunt focussen, is het tijd om wat meer rust op te zoeken. Maak eens een wandeling zonder naar een podcast te luisteren of probeer eens in volledige stilte te genieten van je avondmaaltijd.

4. Schrijven

Door gedachtes van je af te schrijven, kun je situaties makkelijker loslaten. Je zult dit echt moeten proberen om het ook te ervaren. Geef jezelf de volledige vrijheid om alles op te schrijven wat je maar wil. Je zult verbaasd zijn welke gedachtes er allemaal naar boven komen. Soms wil je zo veel opschrijven, dat je pen je gedachtes niet kan bijbenen. Zo leer je om je gedachtes eerst te ordenen, waarna je ze rustig kunt opschrijven.

Lees ook: Tips om stressvrij de verbouwing door te komen

Foto: GettyImages
Bron: Psychcentral.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.