huilen

Dít is hoe vaak vrouwen gemiddeld per jaar huilen (en zo zit dat bij mannen)

Heb jij enig idee hoe vaak je ongeveer per jaar huilt? In dit artikel vertellen we je meer over het gemiddeld aantal huilbuien van vrouwen én mannen.

Huilen is goed voor je

Over het algemeen is het echt niet verkeerd om zo nu en dan te huilen. Huilen lucht vaak op en je kunt emoties op deze manier beter verwerken. Vaak voelen dingen ook net wat minder zwaar nadat je je tranen heb laten vloeien. Er wordt gezegd dat vrouwen vaker huilen dan mannen, maar is dat ook zo? Er zijn natuurlijk altijd individuele verschillen, maar vrouwen huilen inderdaad vaker dan mannen. Het gemiddeld aantal huilbuien per jaar ligt bij vrouwen tussen de 30 en 64 en bij mannen ligt dit tussen de 5 tot 17. Daarbij is het verschil opvallender in landen waar emoties meer getoond mogen worden.

Lees ook: Deze 3 sterrenbeelden huilen het minst

Schaam je dus niet

Zoals we hierboven al beschreven is het helemaal niet erg om af en toe te huilen. Je kunt je er af en toe beter aan overgeven, in plaats van je emoties op te kroppen. Door zo nu en dan even goed uit te huilen, ben je weer beter bestand tegen stress. Oxytocine en endorfines zorgen er namelijk voor dat je stemming verbetert. Dit zijn de “feel good” hormonen. Schaam je dus vooral niet als je tranen voelt opkomen.

Vriendin’s favoriet

Ontdek de diepgaande invloed van de maan op je emoties, zelfbeeld en relaties met Astrologie voor de ziel van Jan Spiller. Leer over maansknopen voor persoonlijke inzichten en talenten, ideaal voor wie snel zelfkennis wil opdoen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Interessant: déze 3 sterrenbeelden huilen het minst vaak

Foto: GettyImages
Bron: Apa.org

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.