Hooikoorts of coronavirus? Zo herken je het verschil

Vervelend nieuws voor mensen met hooikoorts: dit weekend hangen er veel pollen in de lucht. De symptomen van hooikoorts kunnen op die van het coronavirus lijken. Wat is het verschil?

Overlap in symptomen

Het wordt dit weekend lekker zonnig, maar er worden ook veel pollen in de lucht verwacht. “De eerste hooikoortsgolf is al aan de gang, met de berk en de hazelaars”, vertelt boswachter Arjan Postma aan Editie NL. Door warm en droog weer komt er een tweede golf aan: elzen, wilgen en populieren. De symptomen van hooikoorts kunnen volgens huisarts Job Nievaart behoorlijk overlappen met die van het coronavirus. “Sommige patiënten hebben hooikoortsallergie in de lagere luchtwegen en dan lijkt het er echt op”, zegt hij tegen RTL Nieuws.

Lees ook: Zo weet je het verschil tussen een verkoudheid, corona en griep

Dit is het verschil

Niet alle symptomen zijn namelijk hetzelfde. “Je hebt vaak brandende ogen en een kriebel in je neus waardoor je moet niezen, en dat is anders dan het coronavirus”, aldus Nievaart. Bij twijfel raadt de huisarts aan om allergiemedicatie te kopen. In tegenstelling tot hooikoorts, reageert het coronavirus daar niet op.

Bron: RTL Nieuws, Editie NL. Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen