Ontwerp Zonder Titel 2020 12 29t135824.585

Hekel aan vroeg opstaan? Met deze 6 tips word je wél een ochtendmens

Is jouw doel om in 2021 nou eens eindelijk een ochtendmens te worden? Misschien dat deze 6 tips jou kunnen helpen je doel te bereiken.

1. Vaste routine

Het maakt niet uit hoe laat je gaat slapen, zo lang je maar een vaste ochtendroutine hebt. Sta iedere dag rond dezelfde tijd op, doe een korte work-out en eet een gezond ontbijt. Je hoeft echt niet iedere avond op tijd in bed te liggen als je van nature een avondmens bent. Dit zorgt voor onnodige stress die je nachtrust juist zal verstoren.

2. Download een wekker-app

Snoozen kan soms heel fijn zijn, maar gooit helaas wel roet in het eten als je doel is een ochtendmens te worden. Download daarom een wekker-app die er alles aan doet om jou in de ochtend uit bed te trommelen. Denk aan het oplossen van een rekensom alvorens je de wekker uit kunt zetten.

Lees ook: Je (ochtend)humeur een boost geven? Kies dan voor déze fruitsoort

3. Zorg voor licht

Het maakt niet uit of dit natuurlijk of kunstmatig licht is. Door licht in je slaapkamer toe te laten, stopt je lichaam met het aanmaken van melatonine. Dit wordt ook wel het slaaphormoon genoemd.

4. Beweeg

Door in de ochtend te bewegen, verlaag je je bloeddruk en geef je jouw lichaam de kans echt wakker te worden. Of dit nu een wandeling met de hond of rondje hardlopen is. Kies iets wat bij je past.

5. Proteïnes

Proteïnes zorgen ervoor dat je lichaam ontwaakt en dat er dopamine wordt aangemaakt. Hierdoor voel jij je klaar voor de dag. Koolhydraten zorgen er helaas voor dat je je juist slaperiger voelt en weer terug je bed in wilt duiken.

6. Geen dutjes

Hoe verleidelijk het soms ook is, vermijd dutjes. Hierdoor wordt je natuurlijke slaappatroon namelijk verstoord en dit wil je voorkomen.

Lees ook: Waarom moet je ’s ochtends altijd zo vaak plassen?

Foto: GettyImages
Bron: Entrepeneur.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen