Ontwerp Zonder Titel (28)

Zelf je haar verven? Déze 5 tips gaan je helpen

Verf je vaker je haar thuis of zou je dit eens willen proberen? Lees dan vooral dit artikel voordat je aan de slag gaat.

1. Lees de instructies

Guilty: de meeste mensen hebben vaak weinig zin/tijd om de bijgevoegde instructies door te lezen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Toch kan het handig zijn om, vooral bij het verven van je haar, de instructies er toch even bij te pakken. Het gaat immers om je haar en je wil niet dat er iets misgaat dat je op voorhand had kunnen voorkomen.

2. Gebruik twee spiegels

Als je zelf je haar gaat verven, kan het handig (lees: noodzakelijk) zijn om twee spiegels in huis te hebben. Het achterste deel van je haar kun je anders niet goed zien en zo weet je niet of je alle verf goed hebt verdeeld.

3. Koop nooit één pak

Heb je wat dikker of langer haar, koop dan voor de zekerheid altijd twee doosjes. De meeste tubes zijn namelijk geschikt voor dun en kort haar. Zo voorkom je dat je zelf of je partner later nog naar de dichtstbijzijnde drogisterij moet.

Lees ook: Aha: dít is het verschil tussen een droge en een vochtarme huid

4. Bescherm je huid

Je wil natuurlijk niet na het verven met rode of paarse strepen op je voorhoofd moeten rondlopen. Bescherm je huid door bij je haarlijn en oren wat lippenbalsem aan te brengen.

5. Geen warm water

Hoe verleidelijk het ook is om voor warm water te kiezen bij het uitspoelen van je haar: doe het niet. Warm water zorgt ervoor dat de verf makkelijker loslaat en de kleur dus eerder vervaagd. Kies voor koud water zodat je langer kunt genieten van je nieuwe haarkleur.

Lees ook: Een vette huid? 3 tips die je zeker gaan helpen

Foto: GettyImages
Bron: Realsimple.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.