intelligenter

Bewezen: grappige mensen zijn vaak ook een stuk intelligenter

Heb jij in bijna iedere situatie de lachers op je hand? Dan hebben we goed nieuws. Waarschijnlijk ben je dan ook erg intelligent.

Grappig

Niet iedereen is van nature een echte grappenmaker, maar als jij dit wel bent dan hebben we goed nieuws. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er een verband is tussen humor en intelligentie. Vooral mensen met wat grovere humor, blijken nogal pienter te zijn. Het hebben van humor vereist een cognitief en emotioneel vermogen om grappen te kunnen verwerken en te produceren. Uit onderzoek blijkt dat intelligente mensen hoger scoren op verbale en non-verbale communicatie. Dezelfde groep mensen scoort daarnaast lager op stemmingsstoornissen.

Lees ook: Bewezen: samen op vakantie gaan, is goed voor je relatie

Sociaal

Grappige mensen zijn niet alleen erg intelligent. Het zijn ook mensen bij wie je graag in de buurt bent. Vaak zijn grappige mensen, ook sociaal vaardig en door hun humor, kunnen ze de stemming binnen een groep positief beïnvloeden en ruzies voorkomen. Hele negatieve humor zoals sarcasme en grappen om jezelf te beschermen, vallen vaak niet zo in de smaak en hebben ook geen positieve invloed op de sfeer in een groep. Mensen met humor laten niet alleen andere mensen lachen, maar lachen zelf ook meer. Hierdoor vinden er positieve veranderingen in het brein plaats. Vaak zijn mensen met humor ook succesvoller en wordt er beter naar hen geluisterd. Humor hangt dus ook vaak samen met zelfverzekerdheid en status.

Lees ook: Bewezen: koken maakt je slimmer (en dít is waarom)

Foto: GettyImages
Bron: Weforum.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.