Wat Is Beter Goedkope Of Dure Tandpasta?

Wat is beter: goedkope of dure tandpasta?

Koop je goedkope tandpasta om kosten te besparen of vraag je je af of de duurdere variant echt zin heeft? De Keuringsdienst van waarde nam de proef op de som.

Goedkope versus dure tandpasta

Er zit behoorlijk wat prijsverschil tussen tandpasta’s. Sommige merken verkopen ze voor een euro, bij een A-merk betaal je al snel 4 of 5 euro. Betaal je dan voor het merk, of is het product daadwerkelijk beter? Tijd om er in te duiken.

Het is goed om te weten dat tandpasta vaak dezelfde werkzame ingrediënten bevatten. Dat zijn fluoride, schuurmiddelen en wasactieve stoffen. Fluoride werkt effectief tegen gaatjes, schuurmiddel verwijdert aanslag op je tanden en de wasactieve stof helpt de tandpasta schuimen en reinigen.

Wat maak tandpasta duurder?

Dan is de vraag hoe je de hogere prijs van tandpasta kunt verklaren. De Keuringsdienst van waarde noemt dat het ‘glitter and glamour’-aspect, volgens hen is dat ‘cruciaal bij de verkoop’. “Hier komen extra ingrediënten bij kijken die tandpasta ‘uniek’ maken, zoals geur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en kleurstoffen. Wat vaak resulteert in een hogere prijs.”

Is duurder beter?

Dan is het tijd om de vraag te beantwoorden: is goedkope tandpasta beter, of is het slimmer om voor een duurder product te gaan? Het antwoord is dat duurder niet per se beter hoeft te zijn. Bij een duurdere tandpasta betaal je voornamelijk voor de ‘glitter and glamour’, zoals de smaak van de tandpasta. Volgens de Keuringsdienst van waarde speelt de tandenborstel een belangrijkere rol bij het poetsen.

Vriendin’s favoriet

Tandartsen en de Conmsumentenbond adviseren momenteel de Oral-B-iO omdat geen enkele andere tandenborstel zo grondig je tanden reinigt. Zou je graag twee van die Oral-B iO elektrische tandenborstels willen hebben? Dan kun je voor een gereduceerde prijs black & white kopen. Eentje voor jou en eentje voor jouw partner. Voor meer informatie over deze iO-serie, klik op onderstaande button.

Oral-B iO 4N