gedroomd

Gedroomd over een bekende? Dít zou het kunnen betekenen

Heb je vannacht gedroomd over een collega, (ex-)geliefde of een vriend(in)? Dít zou het volgens de experts kunnen betekenen.

Gedroomd

Je wordt wakker en je herinnert je nog vaag dat je een droom had over een oud collega of een ex die je al jaren niet meer hebt gezien. Heeft dit iets te betekenen en wil het universum jou iets vertellen? Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat als jij droomt over iemand, dit niets zegt over de ander. Het zegt namelijk veel meer over jou en hoe jij je voelt bij deze persoon. Vaak vertelt het tijdstip van je droom nog iets meer over de betekenis.

Lees ook: Je dromen onthouden? Met déze tips lukt het je zeker

Tijdstip

Er zijn drie fases binnen de REM-slaap en de fase vertelt je vaak net iets meer over de betekenis van je droom. De eerste fase van slaap vindt plaats als je net in slaap valt. Tijdens deze fase verwerkt je brein alle prikkels die zijn binnengekomen. De dromen tijdens deze fase, herinner je je vaak niet meer.

Onderbewuste

Tijdens de tweede fase van je slaap, geeft je onderbewuste aan waar je leven naartoe gaat. Stel je voor, dat je veel conflicten hebt in je leven. Dan kan het zijn dat je droomt over een gevecht met iemand die je niet zo hoog hebt zitten. Het is dan niet dat je leven ook altijd daadwerkelijk zo zal lopen, maar je onderbewuste gaat aan de slag met de informatie die het heeft binnengekregen. Je herinnert je deze dromen alleen als ze erg heftig of emotioneel zijn. De dromen tijdens de derde fase van je REM-slaap herinner je je vaak het beste. Vaak probeert je onderbewuste jou duidelijk te maken welke dingen je moet afsluiten in je leven. Zo kan het zijn dat je droomt over iemand die is overleden. De eerste fase is dus om informatie te sorteren, de tweede fase heeft een voorspellend karakter en de derde fase laat jou dingen inzien en afsluiten.

Meer dan één keer

Droom je vaker over eenzelfde persoon? Dit kan betekenen dat je een bepaalde situatie in je leven echt moet oplossen. Deze persoon blijft terugkomen in je dromen, totdat je deze belangrijke situatie hebt opgelost. Onthoud in ieder geval dat als je droomt, je onderbewuste jou vaak een belangrijke boodschap doorgeeft. Probeer te luisteren naar deze signalen en zet de droom eventueel even op papier.

Lees ook: Dít zijn de meestvoorkomende erotische dromen (mét betekenis)

Foto: GettyImages
Bron: YourTango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen