ongesteld

Juist veel energie voordat je ongesteld wordt? Híer komt het door

Voel jij je juist erg energiek, productief en creatief voordat je ongesteld moet worden? In dit artikel vertellen we je hoe dit komt.

Ongesteld

Veel vrouwen hebben last van premenstruele klachten in de week voordat ze ongesteld worden. Denk hierbij aan vermoeidheid, hoofdpijn, gespannen borsten en trek in zoetigheid. Uit onderzoek blijkt dat 85% van de vrouwen last heeft van premenstruele klachten. De overige 15% heeft hier geen last van en merkt juist op meer energie te hebben in de dagen voorafgaand aan de menstruatie. De periode voor de menstruatie wordt ook wel de luteale fase genoemd. Het oestrogeen en testosteron hormoon daalt, terwijl het progesteron hormoon nu stijgt. Veel vrouwen zitten als gevolg hiervan minder lekker in hun vel en kunnen minder goed met stress omgaan. Vlak voor de menstruatie zakt ook de hoeveelheid progesteron hormoon.

Lees ook: Wel of geen hormonen tijdens de overgang? Dít zegt de expert

Gevoeligheid

15% van de vouwen heeft geen last van premenstruele klachten en voelt zich juist energieker en productiever de dagen voor de menstruatie. Dit kan komen door de daling van het oestrogeen en progesteron hormoon. Vooral vrouwen die gevoelig zijn voor hormonen, zullen fysieke en mentale veranderingen opmerken. Het kan namelijk ook zo zijn dat jij weinig last hebt van de hormoonschommelingen en dus zowel geen negatieve als positieve gevolgen ervaart. Als je twijfelt over je klachten, kun je altijd beter even contact opnemen met je huisarts.

Lees ook: Miranda: ‘De hormonen gieren door mijn lijf’

Foto: GettyImages
Bron: Bloodandmilk.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.