Ontwerp Zonder Titel 2021 06 08t192057.368

Dít is dus waarom mannen altijd bij de barbecue staan

Valt het jou ook op dat mannen de regie over de barbecue moeilijk uit handen geven? Daar is een verklaring voor, aldus de wetenschap.

Onderzoek

Op een of andere manier staan mannen vaker in de buurt van een barbecue dan vrouwen. Het lijkt zowaar een mannending, maar waarom is dit eigenlijk zo? Uit onderzoek blijkt namelijk dat 75% van de mannen uit Engeland vaak de regie over de barbecue heeft. Ook bij Amerikaanse huishoudens is deze rolverdeling een feit. Vrouwen houden zich vaker bezig met bijgerechten zoals salades.

Lees ook: Dit is wat mannen zo geweldig vinden aan anale seks

Instinct

Er speelt nog iets anders. Zo hebben mannen meer zelfvertrouwen als het aankomt op het grillen van vlees op de barbecue. Uit onderzoek blijkt dat mannen ook bijna altijd tevreden zijn over hun grill kwaliteiten. Zo’n 50 procent van de vrouwen denkt dat mannen vaker de barbecue-tang in handen nemen om er zo mannelijker uit te zien. Toch blijken vrouwen, als ze eenmaal bij de barbecue staan, vaker nieuwe dingen uit te proberen. Vlees (en vis) grillen blijkt toch een mannending te zijn. Een soort oerinstinct waar we niet echt omheen kunnen.

Lees ook: Dít is waarom mannen soms onterecht denken dat je geïnteresseerd bent

Foto: GettyImages
Bron: Maxim.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen