bh dragen

Dít gebeurt er wanneer je een jaar stopt met het dragen van een bh

Na een lange dag je bh uitdoen, is voor veel vrouwen een geluksmoment. Wat gebeurt er als je een heel jaar geen bh draagt? Dít zeggen de experts.

Thuis

Het afgelopen anderhalf jaar heb je waarschijnlijk meer tijd thuis doorgebracht dan ooit. Grote kans dat je ook minder vaak een bh hebt gedragen of hebt gekozen voor een minder strak exemplaar. Waarschijnlijk voelt dit erg fijn, maar kan het eigenlijk kwaad? Gaan je borsten bijvoorbeeld eerder hangen als je langere tijd geen bh draagt? Dit laatste is sowieso niet het geval zeggen de experts. Borsten gaan nou eenmaal steeds meer hangen, dit kun je niet vermijden. Factoren als hormonen, leeftijd en een eventuele zwangerschap hebben hier invloed op. Vrouwen die vrij grote borsten hebben, kunnen echter wel baat hebben bij het dragen van een bh. Zo’n bh kan dan net wat meer steun geven, waardoor borsten minder snel gaan hangen. Er wordt zo namelijk net wat minder druk op de klieren in de borst uitgeoefend.

Lees ook: Dít is waarom goede bh’s zo duur zijn (net als de bijpassende slipjes)

Fabels

Soms wordt er gezegd dat het niet dragen van een bh, ervoor kan zorgen dat je borsten langer stevig blijven. Dit is helaas niet het geval. Je kunt je borsten namelijk niet trainen zoals andere spieren volgens de experts. Het wel of niet dragen van een bh heeft ook geen invloed op de ontwikkeling van borstkanker. Hier spelen heel andere factoren een rol. Het wel of niet dragen van een bh is vooral heel erg persoonsgebonden. Wel kan een bh support bieden en klachten als pijn in de borsten verminderen. Deze klachten ontstaan bijvoorbeeld voor de menstruatie of tijdens de eisprong. Experts benadrukken dat een bh vooral voor jouzelf comfortabel moet zijn. Of dit nu een sport-bh, een push-up bh of helemaal geen bh is.

Shop hier een paar van onze favorieten

Lees ook: 5 signalen dat je de verkeerde bh-maat draagt

bh
SHOP HIER
bh
SHOP HIER
bh
SHOP HIER

Foto: Getty Images
Bron: Health.com