Ontwerp Zonder Titel 2020 11 18t154855.784

Déze 6 voedingsmiddelen gaan veroudering tegen

Helaas kunnen we de tijd niet stil zetten. Wat we wél kunnen is de juiste voeding kiezen om ons lichaam zo lang mogelijk jong te houden.

1. Blauwe bessen

Deze fruitsoort bevat veel vitamine C, vezels en antioxidanten. Uit onderzoek komt naar voren dat blauwe bessen heel goed zijn voor de gezondheid van je brein en je hart. De diepe blauwe kleur van de besjes weerspiegelen de aanwezige anthocyanen. Deze stoffen hebben een goede invloed op je geheugen en cognitief functioneren.

2. Walnoten

Onderzoek heeft aangetoond dat het regelmatig eten van noten goed is voor onze gezondheid. Zo dragen walnoten bij aan een goede mentale gezondheid en wordt de kans op chronische ziektes verminderd. Ook zorgen walnoten voor een lager cholesterolgehalte.

3. Thee

Thee zorgt voor een betere hydratatie en gaat ontstekingen in het lichaam tegen. Vooral groene en zwarte thee blijken een positief effect te hebben op de gezondheid van je hart. Daarnaast zal je bloeddruk dalen en zorgt het drinken van thee voor een lager cholesterolgehalte.

4. Bonen en groenten

Bonen bevatten zowel koolhydraten als proteïnes. Ze zijn gemakkelijk te eten, zorgen voor een vol gevoel en zijn vaak helemaal niet duur. Groenten bevatten veel plantaardige proteïnes en verminderen de kans op chronische ziektes. Ook zorgen groenten voor een gezond gewicht en een stabielere bloedsuikerspiegel.

Lees ook: Bewezen: planten in huis maken je creatiever en verbeteren je geheugen

5. Kruiden en specerijen

Het toevoegen van kruiden en specerijen aan onze maaltijd zorgt voor een heerlijke smaak. Hierdoor eten we meer gezonde voedingsmiddelen en voegen we minder vaak zout toe. Kruiden en specerijen zorgen dus voor een fijne smaak, maar gaan tegelijkertijd ook ontstekingen in het lichaam tegen. Voeg bijvoorbeeld af en toe eens wat gember, kaneel of kurkuma aan je maaltijd toe.

6. Peren

Een peer is gemakkelijk om mee te nemen en zit vol vezels. Deze vezels zijn goed voor je darmen en hart- en bloedvaten. Daarnaast verlagen peren de kans op dementie.

Lees ook: Bewezen: mensen die vaak chilipepers eten, leven langer

Foto: GettyImages
Bron: Realsimple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen