breien

Waarom breien zo goed is voor je mentale gezondheid

Vind jij het leuk om af en toe te breien of ben je misschien een echte fanatiekeling? Dít zijn de gezondheidsvoordelen van breien.

Breien

Een lange tijd werd breien echt als ouderwets gezien. Een hobby die vooral door oudere dames werd beoefend. Dat is gelukkig al heel lang verleden tijd, want breien is hip. Het fijne aan breien is dat het een relatief goedkope hobby is, waar je niet de deur voor uit hoeft te gaan. Natuurlijk moet je de techniek een beetje onder de knie zien te krijgen, maar gelukkig is dit niet zo moeilijk meer dankzij het bestaan van Youtube. Genoeg filmpjes die je een heel eind op weg helpen. Als je breien eenmaal hebt ontdekt en er ook plezier aan beleefd, zijn er een aantal gezondheidsvoordelen die je zult ervaren.

Lees ook: Gemakkelijk een plaid van dikke wol breien: zo doe je dat zelf

Stressvermindering

Uit onderzoek blijkt dat breien helpt om angsten en depressieve gevoelens te verminderen. Dit komt doordat je door te breien in een bepaalde ‘flow’ komt waardoor je de wereld om je heen een beetje vergeet. Mensen die vaker breien zullen dit vast wel herkennen. Breien lijkt misschien een simpele activiteit die niet veel van je hersenen vraagt, maar vergis je niet. Door herhaaldelijk dezelfde beweging te maken wordt je brein gestimuleerd en zullen je cognitieve vaardigheden en je geheugen verbeteren. Ook bestaat er een kans dat dementie zich minder snel ontwikkelt omdat je door te breien, je brein actief houdt. Tot slot wordt door te breien ook dopamine aangemaakt. Dit stofje zorgt voor een goed gevoel en heeft een positieve invloed op je nachtrust, stemming en spijsvertering.

Lees ook: 5 methodes om gezond én verantwoord een paar kilo kwijt te raken

Foto: GettyImages
Bron: Happiness.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.