bewezen

Dít is waarom je iedere dag met je huisdier zou moeten knuffelen

Dagelijks knuffelen heeft zowel voor je viervoeter als voor jouzelf veel voordelen. Dit is namelijk in verschillende onderzoeken bewezen.

Bewezen

Je hebt een veeleisende baan en een druk sociaal leven. Ondertussen kun je altijd rekenen op de onvoorwaardelijke liefde van je huisdier. Als jij je even minder voelt of uitgeput thuis komt van werk, staat hij of zij altijd voor je klaar. Knuffelen met je huisdier is misschien wel het fijnste wat er is. Nu blijkt het ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee te brengen. Zo maakt jou lichaam het hormoon oxytocine aan. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en wordt geassocieerd met gevoelens zoals empathie, vertrouwen en het hebben van een sterke band.

Lees ook: Huisdiereigenaren, opgepast: waarom zoutlampen gevaarlijk kunnen zijn

Angst

Een lange knuffel zorgt er tevens ook voor dat jouw huisdier zich geliefd en veilig voelt. Ook een huisdier kan zich verdrietig of eenzaam voelen als hij of zij niet voldoende aandacht krijgt. Door te knuffelen worden ook de hormonen dopamine en serotonine aangemaakt. Door deze hormonen zit jij lekker in je vel en heb je minder last van angst- en depressieve gevoelens. Je voelt je rustiger en leeft meer in het moment. Door fysiek contact met je huisdier, kun je ook de gezondheid van je huisdier in de gaten houden. Zo kun je voelen of er bepaalde bobbeltjes of afwijkingen zitten, die hij of zij eerder niet had. Tot slot kan een knuffel een goede start en afsluiting van de dag zijn. Door zo’n tien minuten met je huisdier te knuffelen, voel je je rustiger en energieker.

Lees ook: Kunnen honden eigenlijk ook verkouden zijn? Zó zit het

Foto: GettyImages
Bron: ThriveGlobal.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *