Ontwerp Zonder Titel 2020 09 09t135716.281

Bewezen: dít zorgt ervoor dat je positiever naar je lichaam kijkt

Soms kun je wat minder tevreden zijn over je lichaam. Dit is heel normaal. Nieuw onderzoek bewijst dat één ding van grote invloed is op onze mate van tevredenheid. Wij praten je bij.

Druk van buitenaf

Helaas kunnen we niet ontkennen dat er soms veel wordt verwacht van vrouwen. Niet alleen op het gebied van werk, vriendschap en in een relatie wil je het goed doen. Ook is het heel normaal dat je tijd maakt om naar de sportschool te gaan en gezond te leven. Door de sociale media wordt die druk eigenlijk alleen maar verhoogd. Als je hier gevoelig voor bent, kan dit je weleens onzeker maken. Toch is er ook goed nieuws. Er is namelijk één factor die een zeer grote invloed heeft op de manier waarop je naar je lichaam kijkt. Deze factor kun je gelukkig wél zelf beïnvloeden.

Lees ook: Zo krijg je meer seksueel zelfvertrouwen in de slaapkamer

Je sociale kring

Onderzoek bewijst dat vrouwen die zich omringen met mensen waar ze compleet zichzelf bij kunnen zijn, veel zelfverzekerder zijn over hun lichaam. Natuurlijk voel je je bij de ene vriendin meer jezelf dan bij de ander. Toch is het belangrijk om na te denken met welke mensen je jezelf omringt. Voel je je compleet jezelf? Of heb je misschien het gevoel dat je je te zeer moet aanpassen? Zo toonde het onderzoek aan dat sommige vrouwen alles durfden te eten in het bijzijn van vriendinnen, terwijl anderen veel terughoudender waren. Waarschijnlijk komt dit omdat ze zich niet op hun gemak voelen en denken dat ze beoordeeld worden.

Zelfacceptatie

De onderzoekers gaven aan dat het voor veel vrouwen belangrijk is dat de omgeving hen accepteert. Als je te vaak het gevoel hebt dat je misschien wordt beoordeeld of niet goed genoeg bent, heeft dit invloed op je zelfbeeld. Kies díe mensen uit die jou helemaal accepteren. Dan zul je jezelf ook fijner voelen.

Lees ook: Wil je graag wat meer zelfvertrouwen? Volgens onderzoekers zou je dít moeten doen

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday