Ontwerp Zonder Titel 2022 09 09t122831.667

Bewezen: een beste vriendin op het werk maakt jullie productiever

Heb jij een beste vriendin op je werkplek? Dan hebben we goed nieuws voor jullie. Deze vriendschap maakt jullie productiever.

Beste vriendin

Je brengt een groot gedeelte van de week op je werk door. Het is dan wel zo fijn als de sfeer op je werk gezellig is en je omringd wordt door leuke collega’s. Misschien heb jij zelfs wel het geluk dat één van je collega’s tot je vriendinnengroep behoort. Dit is niet alleen hartstikke gezellig, maar deze vriendschap levert op de werkvloer ook nog eens voordelen op. Zo voel je je waarschijnlijk meer betrokken, ben je meer tevreden over je huidige baan en wordt je productiviteit ook nog eens verhoogd (en die van je beste vriendin natuurlijk ook). Een duidelijke win-win situatie dus.

Lees ook: Succesvol thuis én op je werk? Zó lukt het je

Werksfeer

Het is voor een baas of teamleider belangrijk om een veilige, sociale werksfeer te creëren. Zo zullen werknemers niet snel van baan wisselen als er een veilige werksfeer heerst waarbij iedereen betrokken wordt. Een goede relatie met collega’s is belangrijk omdat je hierdoor als werknemer met meer plezier en motivatie naar je werk gaat. Door deze veilige werksfeer worden problemen en feedback ook eerder gedeeld en dit komt de samenwerking weer ten goede.

Lees ook: Genieten tijdens de zomer én aan je gezondheid werken? 6 handige tips

Foto: GettyImages
Bron: Businessnewsdaily.com