uien

4 héle goede redenen om vaker uien te eten

Uien snijden is een vak apart, maar dat ze goed voor je zijn is een feit. Wij beschrijven vier redenen om vaker uien te eten.

1. Hart

Het eten van uien heeft een positieve invloed op je hart- en vaatstelsel. Er zit namelijk quercetine in uien. Dit is een flavonoïde, ofwel een kleurstof in planten. In vele soorten groente en fruit kom je quercetine tegen en dit stofje zorgt ervoor dat je bloeddruk verlaagt en ontstekingen in het lichaam verminderen. Vooral rode uien bevatten dit stofje en zijn dus erg goed voor je hart.

2. Immuunsysteem

Uien zitten boordevol antioxidanten die ziektes en vrije radicalen bestrijden. Beschadigde cellen in het lichaam worden zo hersteld en beschermd. Vooral de rode en de gele uien bevatten veel antioxidanten die het lichaam beschermen. Door het eten van die uien, wordt je immuunsysteem sterker en verbetert je algehele gezondheid.

Lees ook: 5 ‘ongezonde’ producten die beter zijn dan je denkt

3. Botten

Door het eten van uien, vermindert de oxidatieve stress in het lichaam. Dit is de stress die ontstaat als er een disbalans is tussen de vrije radicalen en de antioxidanten. Door oxidatieve stress kan de botdichtheid afnemen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het drinken van uiensap, de botdichtheid verbetert.

4. Darmgezondheid

In uien zitten veel vezels, wat de gezondheid van de darmen ten goede komt. Uien zouden prebiotische eigenschappen hebben, waardoor de groei en/of activiteit van bepaalde (goede) bacteriën in de darmen worden gestimuleerd. Als je dus veel last hebt van je darmen, zou het kunnen helpen om wat vaker uien te eten.

Lees ook: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van – jawel – M&M’s

Foto: GettyImages
Bron: RealSimple.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.