Ontwerp Zonder Titel 2023 01 20t101109.515

Is jouw auto áltijd een rommeltje? Met deze tips is dat verleden tijd

Durf jij bijna niemand in jouw auto te laten stappen, omdat het zo’n onwijze rommelboel is? Probeer dan vooral déze handige tips.

1. Regelmaat

Spreek met jezelf één vast moment in de week af waarop jij je auto volledig opruimt en schoonmaakt. Doe dit bijvoorbeeld op zondagmiddag of avond, zodat je helemaal fris aan een nieuwe week kunt beginnen. In het begin zal je jezelf echt even een schop onder je kont moeten geven, maar naar verloop van tijd zal dit een routine worden.

2. Organiseer de boel

Je bespaart jezelf een hoop ellende als je al je spulletjes een vaste plek geeft. Denk bijvoorbeeld aan items zoals schoonmaakdoekjes, kauwgom/pepermunt, pennen, notitieblokjes, opladers en verzorgingsspullen. Leg al deze spullen op een vaste plek, zodat je overzicht behoudt. Daarnaast is het ook handig voor je medepassagiers als zij weten waar ze wat kunnen vinden. Extra handig: er bestaan tegenwoordig ook organizers die je middels de autogordel vastzet (bijvoorbeeld op de bijrijdersstoel) en waar je vervolgens al je spulletjes in kwijt kunt. Als je samen met iemand reist, kun je de organizer tijdelijk naar de achterbank verplaatsen.

Lees ook: Kijkers ‘Steenrijk Straatarm’ vallen over rommelig huis

3. Kofferbak organiseren

De kofferbak van je auto is ideaal om vaste items in te bewaren. Eventueel gebruik je voor je kofferbak ook een organizer om alles overzichtelijk te houden. In je kofferbak bewaar je de iets grotere spullen die je wel altijd bij je wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan een dekentje, een EHBO-kit, een anti-vries deken, een waterfles etc. Je kunt er ook een stapeltje sportkleding inleggen, mocht je na je werk ineens tóch nog even de sportschool in willen duiken.

4. Wees consequent

Niet alleen het opruimen van je auto moet regelmatig gebeuren. Zorg er ook voor dat je consequent blijft met het schoonmaken ervan. Hiermee bedoelen we dus het stofzuigen van je auto en het schoonmaken van je ramen etc. Eventueel kun je eens per maand met je auto door de autowasstraat.

Lees ook: Waarom je beter geen wasjes kunt draaien in een halflege trommel

Foto: GettyImages
Bron: Washingtonpost.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.