toilet vaak poepen vaker poepen

Aha: dít is waarom je plas zo stinkt nadat je asperges hebt gegeten

Is het je wel eens opgevallen dat je plas stinkt nadat je asperges hebt gegeten? In dit artikel vertellen we je hoe dit precies komt.

Asperges

Asperges staan ook wel bekend als het witte goud. Veel mensen zijn dol op asperges en de groente kun je in verschillende gerechten verwerken. Daarnaast levert het eten van asperges een aantal gezondheidsvoordelen op. Zo zijn asperges goed voor de spijsvertering, heeft de groente een zuiverende werking en zorgt het foliumzuur in asperges dat de kans op een depressie kleiner wordt. Genoeg voordelen dus, maar er kleeft ook een klein nadeel aan het eten van asperges. Misschien is het je wel eens opgevallen, maar je urine kan er namelijk door gaan stinken. Hoe kan dat eigenlijk?

Lees ook: Recept voor plaattaart met broccoli en groene asperges

Urine

Asperges bevatten aspergezuur. Je lichaam breekt dit aspergezuur af tot zwavelverbindingen. Zwavel kan voor die typische rotte eieren lucht zorgen. Deze zwavelverbindingen werkt je lichaam weg via je plas. Na het verwerken van je plas, bevat je urine veel meer zwavel dan normaal. Deze zwavel kan vervolgens leiden tot stinkende urine. Gelukkig heeft niet iedereen last van stinkende urine na het eten van asperges. Dit heeft te maken met een bepaalde genetische aanleg.

Lees ook: Zóveel groente en fruit zou je per dag moeten eten

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.