ananas

4 héle goede redenen om vaker ananas te eten

Ananas is het hele jaar door verkrijgbaar, maar toch wordt het vaak in de zomer gegeten. Dít zijn de gezondheidsvoordelen.

1. Immuunsysteem

In ananas zit veel vitamine C en deze vitamine zorgt voor een sterker immuunsysteem. Daarnaast is vitamine C nodig voor de groei en het herstel van gezond weefsel. Hier blijft het niet bij. Vitamine C zorgt er ook nog eens voor dat je immuunsysteem vrije radicalen kan bestrijden en ontstekingen worden verminderd.

2. Spijsvertering

Een iets minder bekend feitje is dat ananas bromelaïne bevat, een proteolytisch enzym met heel veel goede eigenschappen. Dit enzym wordt vaak voorgeschreven bij mensen die moeten herstellen van een operatie of sportblessure. Bromelaïne helpt ook bij de spijsvertering en helpt de maag en darmen ondersteunen in hun functie.

Lees ook: 6 redenen waarom in bad gaan zo goed is voor je gezondheid

3. Ijzeropname en hartgezondheid

Er is voldoende vitamine C nodig voor ijzeropname. Ijzer is weer nodig voor de aanmaak van hemoglobine. Dit is het eiwit in je bloed dat zuurstof van je longen naar de rest van je lichaam vervoert. Daarnaast bevat ananas veel kalium dat belangrijk is voor een normale bloeddruk. Ook kan kalium ervoor zorgen dat er geen vernauwingen van de bloedvaten ontstaan.

4. Chronische ziektes

Een ananas bevat veel antioxidanten die oxidatieve stress tegengaan. Langdurige oxidatieve stress kan chronische ziektes zoals hartziektes veroorzaken. De antioxidanten in ananas neutraliseren de vrije radicalen, die uiteindelijk oxidatieve stress veroorzaken.

Lees ook: Bewezen: op je linkerzij slapen is beter voor je gezondheid (en dat zit zo)

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.