loopband

Waarom je ook eens achteruit zou moeten lopen op de loopband

Het kan soms geen kwaad om je routine om te gooien. Achteruit lopen of joggen op de loopband heeft namelijk een aantal voordelen.

Achteruit lopen

Wie ooit is geopereerd aan zijn of haar knie, zal misschien wel eens achteruit op de loopband hebben moeten lopen. Door deze oefening kan iemand er weer aan wennen om de hele knie te strekken tijdens het lopen. Soms wordt deze oefening ook ingezet bij mensen die aan een heup of enkel zijn geopereerd. Vaak wordt deze oefening maar kort gebruikt. Toch heeft achteruit lopen of joggen ook een aantal voordelen, waardoor je het misschien eens zou moeten proberen. Zo zou deze oefening kunnen helpen als je last hebt van een runners knee, ofwel een veelvoorkomende overbelastingsblessure bij hardlopers.

Lees ook: Geen zin in cardio of de sportschool? 5 leuke alternatieven

Voordelen

Een ander groot voordeel van achteruit lopen of joggen op de loopband, is dat je je Vo2 max kan vergroten. Vo2 max verwijst naar de maximale hoeveelheid zuurstof die iemand tijdens het sporten kan gebruiken. Vergeleken met normaal lopen op de loopband, zou achteruitlopen op de loopband de Vo2 max meeer laten stijgen. Hoe hoger je Vo2 max, hoe meer energie je hebt en hoe langer je de work-out vol kunt houden. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Het achteruitlopen kan wat ongemakkelijk voelen en als je merkt dat je er geen plezier uithaalt en de oefening weinig oplevert, is het natuurlijk beter om gewoon bij je normale sportroutine te blijven.

Lees ook: Sport je veel? 3 tips om je haar goed te verzorgen

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.