Ontwerp Zonder Titel 2021 04 03t151154.882

8 redenen waarom een jacuzzi nemen zo goed is voor je gezondheid

Heb je nog een goed excuus nodig voor een (tijdelijke) jacuzzi in je tuin? Wij zetten de acht gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje.

1. Een mooie huid

Misschien een beetje onverwachts, maar een jacuzzi zorgt echt voor een betere huid. Zo zorgt de hoge temperatuur voor het water dat je poriën zich zullen openen. Ook zal eventuele viezigheid eerder je huid verlaten. Hoe vaker je in de jacuzzi zit, hoe beter je bloedcirculatie wordt.

2. Stressvermindering

Zodra je de jacuzzi instapt, zal je je ontspannen voelen. Of je nu een zware work-out of een lange werkdag achter de rug hebt. Een jacuzzi zorgt ervoor dat stress en spanning vermindert.

3. Bloedcirculatie

Heb je last van een slechte circulatie? Kijk dan allereerst eens naar levensstijl. Een jacuzzi kan wel een positieve bijdrage leveren. De warmte van het water stimuleert de bloedstroom waardoor je algehele circulatie zal verbeteren.

4. Spierpijn

Spierpijn kan erg vervelend zijn. Dit kan het gevolg zijn van sporten, maar ook spanning en stress kan zware spierpijn veroorzaken. Het warme water van een jacuzzi kan deze pijn verminderen. Vooral in combinatie met de gewichtsloosheid die je ervaart.

Lees ook: Heb jij rood haar? Dan ervaar je déze 2 gezondheidsvoordelen

5. Slaapverbetering

Door je lichaamstemperatuur te verhogen, zul je beter slapen. Stap zo’n twee uur voordat je wilt gaan slapen de jacuzzi in en je nachtrust zal verbeteren.

6. Bloedsuiker

Uit onderzoek blijkt dat je je bloedsuiker kunt verlagen door regelmatig in een jacuzzi te zitten.

7. Endorfine

Het hormoon endorfine zorgt ervoor dat je minder fysieke pijn ervaart en je je gelukkiger voelt. Endorfine wordt geproduceerd door je zenuwstelsel en het warme water van een jacuzzi stimuleert de aanmaak van dit hormoon.

8. Gewrichtspijn

Door te drijven in het water, ervaar je gewichtsloosheid. De druk op je gewrichten en botten neemt zo af. Eventuele ontstekingen en zwellingen kun je dus op deze manier tegengaan.

Lees ook: 5x dít zijn de gezondheidsvoordelen van vrijgezel zijn

Foto: GettyImages
Bron: Poolonomics.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen