Ontwerp Zonder Titel 2020 11 18t173433.070

5 verrassende voordelen van het dragen van een mondmasker

Door het dragen van een mondmasker beschermen we onszelf tegen het virus. Daarnaast kan een mondmasker ook op mentaal gebied voordelen opleveren.

1. Je voelt je beleefd en verantwoordelijk

Door het dragen van een mondmasker, voel je je meer op je gemak. Je hebt het gevoel anderen te respecteren en je zult je waarschijnlijk rustiger voelen wanneer je andere mensen tegenkomt.

2. Het voelt comfortabel

Het dragen van een mondmasker kan voelen als een klein ‘dekentje’. In de zomer zorgt het dragen van een mondmasker vooral voor een zweetsnor. In de winter kan vooral een stoffen mondmaskertje soms best wel comfortabel aanvoelen.

3. Je kunt je emoties verbergen

Ben jij zo iemand die haar emoties heel lastig kan verbergen? Dan kan een mondmasker voor jou heel voordelig werken. Niemand die ziet dat jij vandaag wat minder goed gemutst uit bed bent gestapt.

Lees ook: Wat beschermt beter: een spatkap of een mondkapje?

4. Je voelt je zelfverzekerd

Veel mensen vinden hun ogen het mooiste aan zichzelf. Door het dragen van een mondkapje vallen je ogen wat meer op en hierdoor kun je je wat zelfverzekerder voelen. Ook kunnen eventuele puistjes en plekjes makkelijker worden verdoezeld. Over het algemeen zorgt een mondmasker ervoor dat uiterlijk een minder grote rol speelt in sociale situaties.

5. Je voelt je beschermend

Door het dragen van een mondmasker heb je het gevoel je medemens te beschermen. Dit zorgt voor een fijn, positief gevoel.

Lees ook: Hoe vaak (en hoe heet) moet je mondkapjes eigenlijk wassen?

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen