pannenkoeken

3 redenen waarom pannenkoeken óók gezond kunnen zijn

Pannenkoeken als ontbijt, lunch of als avondeten. Het kan allemaal en wat kan het lekker zijn. Wist je dat pannenkoeken ook gezondheidsvoordelen opleveren?

Gezonde toppings

Natuurlijk kun je pannenkoeken precies zo maken zoals jij het wilt. Dus ook met veel suiker en ongezonde toppings. Deze pannenkoeken zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor je gezondheid. Probeer altijd voor volkoren pannenkoeken te kiezen en probeer gezonde toppings. Denk bijvoorbeeld aan fruit, kwark, noten, hüttenkäse of pindakaas.

Lees ook: Afvallen of gezonder leven? Let op déze dingen in de supermarkt

Gezondheidsvoordelen

Energie

Er zijn eigenlijk drie belangrijke gezondheidsvoordelen van pannenkoeken. Allereerst bevatten pannenkoeken veel koolhydraten. Ga je bijvoorbeeld hardlopen of heb je een andere zware training op de planning staan? Dan weet je vast dat je wat koolhydraten moet stapelen. Pannenkoeken zijn dan zeker een goede maaltijd.

Ijzer

Volkoren pannenkoeken bevatten veel ijzer. Dit is waarom je dus veel energie krijgt van pannenkoeken. Ijzer is belangrijk voor sporters, maar heeft ook een positieve invloed op je immuunsysteem. Vooral (menstruerende) vrouwen, sporters en vegetariërs kunnen soms last krijgen van een ijzertekort.

Calcium

Misschien onverwachts, maar er zit ook veel calcium in pannenkoeken. Calcium is weer belangrijk voor het behoud van sterkte botten. Daarnaast zal je zenuwstelsel worden beschermd en zal je bloeddruk dalen.

Lees ook: Van ammoniak tot zwavel: dít zegt de geur van je urine over je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Healthyeating.sfgate.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen