Recept voor chocolade-kersentaart

Recept voor chocolade-kersentaart

Met deze heerlijke chocoladetaart heb je gegarandeerd succes bij jong en oud!

Met deze heerlijke chocoladetaart heb je gegarandeerd succes bij jong en oud!

gebak, 10 personen

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 300 g pure chocolade, grof gehakt
  • 375 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 6 eieren, gesplitst
  • 125 g bakmeel
  • 75 g poedersuiker
  • 6 el kirsch of rum
  • 300 g kersenjam

Extra: springvorm van 24 cm ø, bakpapier

Aan de slag!

  1. Smelt de helft van de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet water (= au bain-marie) en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  2. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en sluit de vorm. 
  3. Vet de rand in met boter. 
  4. Klop met de mixer 125 g boter met de suiker zacht.
  5. Verwarm de oven voor tot 160 ºC. 
  6. Splits de eieren en klop de eidooiers een voor een door de boter. 
  7. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop glad.
  8. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. 
  9. Spatel de eiwitten en het bakmeel om en om in kleine porties luchtig door het chocoladebeslag. 
  10. Schenk het beslag in de vorm.
  11. Bak de chocoladecake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten gaar. 
  12. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en het bakpapier en laat de cake op een taartrooster afkoelen.
  13. Smelt ook de andere helft van de chocolade en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  14. Klop met de mixer de resterende 250 g boter met de poedersuiker tot een romige crème. 
  15. Voeg de 2e portie gesmolten chocolade toe en klop de chocoladecrème glad.
  16. Snijd de cake overlangs door (in 2 lagen). 
  17. Besprenkel de snijvlakken met de kirsch of de rum. 
  18. Besmeer de onderste cakehelft van de jam. 
  19. Leg er de bovenste helft weer op. 
  20. Strijk de chocoladebotercrème in mooie golven over de boven- en zijkant van de taart.
  21. Bewaar de taart in de koelkast.

Tip Bak de chocoladecake 2-3 dagen voor het feest en maak de taart 's ochtends verder af.

 

Voorbereidingstijd: 30 minuten.
Oventijd: 50-55 minuten.
Bereidingstijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v.Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad, Bedazzle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welke soort chocolade vind jij het lekkerst?

  • lydia70
    lydia70
    zo lekker vooral als je het laat smelten in je mond:D
    Beantwoorden
  • fb_1686906271542602
    fb_1686906271542602
    Oh zo lekker(k) :inlove:
    Beantwoorden
  • Suzy_7
    Suzy_7
    :inlove: het liefst melkchocolade met nootjes!
    Beantwoorden
  • Polly52
    Polly52
    ben gek op chocolade:D moet kunnen.:o
    Beantwoorden
  • jolandavandriel
    jolandavandriel
    Alleen krijg ik puistjes van chocolade dus ik neem het maar heel af en toe als ik er echt zin in heb.
    Beantwoorden
  • willewijn
    willewijn
    mmmmmmm pure chocolade is heeel gezond, en heel goed voor je geheugen.
    Beantwoorden
  • nicole.boekhout
  • anne.83
    anne.83
    A balanced diet is chocolate in both hands :haha:
    Beantwoorden
  • anne.83
    anne.83
    A balanced diet is chocolate in both hands!
    Beantwoorden
  • natasja.munneke
    natasja.munneke
    Puur chocolade heerlijk!!! :inlove:
    Beantwoorden
  • fb_100001475600737_annie.dewaal
    :inlove: Wit ook (k)
    Beantwoorden
  • rebje
    rebje
    Ik HOU van chocolade :inlove:
    Beantwoorden
  • mvangriekenwetsteyn
    mvangriekenwetsteyn
    heerlijk pure chocola, je word er vrolijk van en er zitten ook nog de minste calorien in
    Beantwoorden
  • smardejong
  • CarlaCM
    CarlaCM
    Zoooooooooooooooooo lekkerrrr!!!!!!!!!!
    Beantwoorden
  • masjke73
    masjke73
    heeerlijk, daar mag me s'nachts evht voor wakker maken:inlove:
    Beantwoorden
  • AnnemiekeF
  • lieshen
  • Rozenwater
  • Inky1963
    Inky1963
    :inlove: mmmmmhhh.. lekkerrr...
    Beantwoorden
  • fari81
  • ILoveMusic!!
  • Meri
  • Liane Schoot Uiterkamp
    Liane Schoot Uiterkamp
    puur is echt het allerlekkerst!!:inlove:
    Beantwoorden
  • Meiling
    Meiling
    Mmmmm witte chocolade met gepofte rijst!!:D
    Beantwoorden
  • Annette1008
    Annette1008
    helaas is het een verslaving, das minder :$
    Beantwoorden
  • RK1960
    RK1960
    Dan proef je pas wat chocolade is!
    Beantwoorden
  • sproetie
  • Anoniem
  • ldelaat88
  • kinky36
    kinky36
    Stress of juist lekker relax, smelt wat lekkere cote d'or chocolade in mijn mond en hmmmmmmm
    Beantwoorden
  • monique251
  • mpc.bierman
    mpc.bierman
    kan de taart ook zonder de rum of kirsch gemaakt worden.
    Beantwoorden
  • ank.lorijn
    ank.lorijn
    Als ik er eenmaal aan begin, kan ik er niet meer afblijven tot ik er misselijk van word, erg hè!
    Beantwoorden
  • cora.degooijer
  • ron.meeuwissen
    ron.meeuwissen
    is de enigste chocalade die ik kan eten ivb lactose intolerantie
    Beantwoorden
  • rijschooltje
  • Sljsliedrecht
    Sljsliedrecht
    Echt heerlijke pure chocolade....maak me daar maar wakker voor
    Beantwoorden
  • patricia.brugge
    patricia.brugge
    :inlove: Het is echt zo lekker. Als het de chocolade op je tong smelt krijg je zin in nog een stukje en dan is het zo op.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen