
In 5 minuten een frisse witlof salade met appel – dit is pure lente op je bord
27 februari 2025
Witlof heeft een beetje een reputatie. Te bitter, te saai, te… tja, ouderwets? Niet met deze witlof salade met appel. Fris, knapperig en met precies genoeg zoet om dat bittere randje te temmen. Perfect als snelle lunch of als bijgerecht bij het avondeten. En het mooiste? Je hebt ‘m in vijf minuten op tafel.
Witlof salade met appel
Wat heb je nodig voor deze witlof salade met appel?
(voor 2 personen)
- 2 stronkjes witlof – in dunne reepjes
- 1 zoete appel – in dunne plakjes
- 50 g walnoten – grof gehakt
- 50 g rozijnen – even laten weken in warm water, zo worden ze extra sappig
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl honing
- 1 tl citroensap
- Zout en peper – naar smaak
Direct in het mandje bij:

Zo maak je ‘m (bereidingstijd: 5 minuten)
- Snijd de witlof in dunne reepjes en haal de harde kern eruit. Dat scheelt een hoop bitterheid.
- Snijd de appel in dunne plakjes en meng meteen met citroensap, dan blijft hij lekker fris.
- Rooster de walnoten kort in een droge pan. Die extra crunch doet het ‘m.
- Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, honing, zout en peper tot een romige dressing.
- Alles bij elkaar in een schaal, even goed husselen en klaar ben je.
Extra lekker? Dit kan er ook bij
Wat zachte geitenkaas of een paar kruimels blauwe kaas maken ‘m net wat spannender. Liever wat hartiger? Stukjes gerookte kip doen het hier ook goed.
Deze witlof salade met appel is fris, snel en net even anders. Een klein lentefeestje op je bord!
Tip van Vriendin
Ontdek een wereld van smaken met meer dan 230 recepten in de Saladebijbel. Van de eenvoudige bietensalade tot exotische Koreaanse noedelsalade, verrijk je maaltijden met unieke combinaties. Ideaal voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs. Voor meer informatie klik op onderstaande knop.
Saladebijbel
Lees ook: Hoe je met een handvol ingrediënten de beste Spaghetti alle Vongole maakt
Beeld: Getty Images