wijnfles openen zonder kurkentrekker

Eerste hulp bij noodgevallen: zo maak je een fles wijn open als je geen kurkentrekker hebt

Het zal je maar gebeuren. Sta je op het punt om een fles wijn soldaat te maken, is er geen kurkentrekker in velden of wegen te bekennen. Geen stress, met een stijltang krijg je het klusje zo geklaard.

Fles wijn openmaken zonder kurkentrekker

Een fles wijn openmaken zonder kurkentrekker lijkt een onmogelijke taak, maar is het niet. Het enige wat je nodig hebt is een stijltang, stopcontact en een portie geduld. Door de hete platen van de stijltang aan tegen de hals van de fles te plaatsen, aan de onderkant van de kurk, en daarna voorzichtig te roteren zodat de hals rondom warm wordt, plopt na even wachten – vaak na meer dan vijf of zelfs tien minuten – de kurk vanzelf uit de wijnfles.

@mrs.sjbeauty Did we get it opened?!?! 🤔 #winebottleopener #wine #hottools @Hot Tools Pro #wineopenerhack ♬ Cool Kids (our sped up version) – Echosmith


Vergeet niet om voorzichtig te zijn. Pak niet het warme deel van de wijnfles vast en pas op de kurk. Je wil die niet in je gezicht (of in iemands anders gezicht) krijgen als ‘ie uit de wijnfles springt.

Meer hacks:

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images