weekmenu snelle recepten

Weekmenu: 7 heerlijke en snelle recepten voor ’s avonds

Nog geen idee wat je deze week gaat eten? Doe hier alvast inspiratie op. Er staan 7 snelle, maar vooral overheerlijke recepten voor je klaar. Het enige wat je nog hoeft te doen is de ingrediënten in huis te halen en de gerechten te bereiden.

Weekmenu met snelle recepten

Doordeweeks heb je niet altijd tijd of zin om uit te pakken met het avondeten. Geen zorgen, om toch lekkere en voedzame gerechten te serveren, kun je het volgende weekmenu aanhouden. Bijkomend voordeel: alle gerechten zijn snel – met uiterlijk 20 tot 30 minuten – klaar. Kind kan de was doen.

De recepten zijn samengesteld op basis van vier personen. Voel je vrij om de hoeveelheden naar wens aan te passen.

Maandag: Gegrilde kip met quinoa en geroosterde groenten

Ingrediënten:

  • 500 g kipfilet
  • 2 kopjes quinoa
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • Olijfolie, zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Marineer de kipfilets met olijfolie, zout en peper. Je kunt andere kruiden naar wens toevoegen.
  3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  4. Gril de kipfilets 6-8 minuten aan elke kant.
  5. Meng de courgette, paprika en rode ui met olijfolie, zout en peper, en rooster ze in de oven tot ze gaar zijn. Het is nog sneller om ze in een grillpan te bakken.
  6. Serveer de gegrilde kip bovenop een bedje van quinoa en geroosterde groenten.

Dinsdag: Pittige garnalenpasta

Ingrediënten:

  • 400 g volkoren pasta
  • 500 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Verse peterselie, gehakt
  • Zout en olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en rode peper.
  3. Voeg de garnalen toe en bak tot ze roze zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat sudderen.
  5. Breng op smaak met zout en voeg peterselie toe.
  6. Serveer de pittige garnalen saus bovenop de gekookte pasta.

Woensdag: Traybake met kip, aardappelen en groenten

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 500 g kleine aardappelen, gehalveerd
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, gesneden
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Marineer de kip met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Leg de gemarineerde kip op een bakplaat.
  4. Meng de gehalveerde aardappelen, broccoli, rode paprika en ui met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  5. Verspreid de groenten rondom de kip op de bakplaat.
  6. Rooster in de oven voor 20 tot 25 minuten tot de kip gaar is en de groenten goudbruin zijn.

Donderdag: Quinoasalade met geroosterde groenten

Ingrediënten:

  • 2 kopjes quinoa
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • Cherrytomaten, gehalveerd
  • Feta, verkruimeld
  • Olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper

Bereiding:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de aubergine, courgette en rode ui met olijfolie, zout en peper, en rooster ze in de oven.
  3. Meng de geroosterde groenten met de gekookte quinoa.
  4. Voeg cherrytomaten en verkruimelde feta toe.
  5. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn voor de dressing.

Vrijdag: Zalmfilet met citroen en dille

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • Verse citroensap
  • Verse dille, gehakt
  • Knoflookpoeder, zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de zalmfilets op een bakplaat.
  3. Besprenkel met citroensap en bestrooi met knoflookpoeder, zout, peper en gehakte dille.
  4. Bak 15-20 minuten in de oven of tot de zalm gaar is.
  5. Serveer met gestoomde groenten of een groene salade.

Zaterdag: Vegetarische Mexicaanse quesadilla’s

Ingrediënten:

  • 8 tot 10 volkoren tortilla’s
  • Blikje zwarte bonen
  • Blikje maïs
  • Een paar jalapeños, gehakt
  • Geraspte cheddar kaas
  • 2 avocado’s, in plakjes
  • Verse koriander

Bereiding:

  1. Vul een tortilla met zwarte bonen, maïs, jalapeño en cheddar kaas.
  2. Leg een andere tortilla erbovenop.
  3. Bak in een pan tot de kaas smelt en de tortilla knapperig is.
  4. Snijd in punten en serveer met plakjes avocado en verse koriander.

Zondag: Geroosterde kippenpootjes met zoete aardappel

Ingrediënten:

  • 8 Kippenpootjes
  • 2 grote zoete aardappelen, in blokjes
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng kippenpootjes en zoete aardappelen met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Verdeel over een bakplaat en rooster tot de kip gaar en knapperig is.
  4. Serveer met een groene salade.

Vriendin’s favoriet

Foodblogger Kevin Tatar (@letskwoowk) biedt je in zijn kookboek Lekker. Gezond. Goedkoop smaakvolle, gezonde en goedkope gerechten die je zonder stress kunt maken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images

Kevin Tatar