Culinair

Vrolijk en lekker: 3x lunchbox verrassingen voor kinderen

Niks mis met die bammetjes, maar soms is het leuk om uit te pakken tussen de middag. Met deze lunchbox verrassingen is het meteen feest aan tafel of in de broodtrommel.

Sterrenlunch

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

• 1 biet
• ½ komkommer
• ½ meloen
• 1 plakje kokosbrood
• 1 plakje ham
• 1 plakje kaas
• 2 witte en 1 bruine boterham
• vruchtenhagel
Extra nodig: koekjesvorm ster en lange satéprikker

Aan de slag

Kook de biet kort beetgaar en snijd hem in dikke plakken. Stans hier sterren uit. Doe dit ook met de komkommer, meloen, het kokosbrood en de ham en kaas. Stans met de vorm 2 à 3 sterren uit het bruine brood, bestrooi met vruchtenhagel en leg op elkaar. Stans uit de witte boterham ook sterren. Rijg alles aan de satéprikker.

Ook lekker: groentespreads om zelf te maken

Ballonbeschuitje

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

• 1 aardbei
• 1 schijfje ananas
• 1 stukje meloen
• ¼ komkommer
• handje bosbessen
• ½ boterham
• 1 beschuit
• ¼ banaan
• takje rode bessen
Extra nodig: 2 kleine satéprikkers

Aan de slag

Snijd de aardbei, ananas, meloen en komkommer in stukjes. Rijg de bosbessen aan de satéprikkers. Snijd een klein vierkantje uit het brood, dit wordt het mandje. Besmeer het beschuit eventueel met chocopasta, roomkaas of roomboter. Leg daarna het fruit in lijnen erop. Steek de satéprikkers voorzichtig onder in het beschuit en het broodmandje. Maak van 3 plakjes banaan wolkjes en laat het bessen regenen.

Tip: Varieer met een ananasschijf. Lekker met een bolletje ijs.

Rijstwafeluiltjes

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

• 3 rijstwafels
• pindakaas
• 1 rode appel
• 6 aardbeien
• ¼ banaan
• 6 bessen
• 3 amandelen

Aan de slag

Besmeer de rijstwafels met pindakaas. Snijd de appel in kwarten en snijd deze in plakjes, dit worden de vleugels. Snijd de aardbeien in plakjes voor het lijf. Plakjes banaan worden ogen. Maak af met de bessen als pupillen en de amandelen als neus.

Tip: Leuk als traktatie. Je kunt de rijstwafel ook vervangen door een beschuitje, boterham of een schijfje appel.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Saskia Palma. Receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh.

Maak ook eens deze leuke broodjes voor in de lunchtrommel

Reageer op dit artikel