Canva1 2022 09 13t094141.152

Proost: maak nú deze exclusieve Vriendin-cocktail van barman Victor

Speciaal voor het 25-jarig jubileum van Vriendin maakt de bekendste barman van Nederland, Victor Abeln, een cocktail. Bekijk hier hoe je ‘m maakt!

Ook heerlijk voor tijdens de feestdagen!

Vriendin-cocktail

Victor over zijn cocktail: “Jullie vroegen me een feestelijk drankje te maken, en ik ben gegaan voor lekker fris. Mensen vermoeden altijd dat cocktails maken moeilijk is, omdat ze denken aan Tom Cruise in de film Cocktail en dat je alles ingewikkeld moet shaken. Maar dat is helemaal niet zo. Een baco, oftewel een Cuba Libre, is ook gewoon een cocktail. Voor Vriendin heb ik een ‘built cocktail’ gemaakt, dat betekent dat je hem opbouwt in het glas. Met gin, rose lemonade (een natuurlijke rozenlimonade, red.), een beetje limoensap en sinaasappelsap. In de kleuren van Vriendin, simpel maar lekker.”

Lees het hele interview met barman Victor deze week in Vriendin.

Ingrediënten:

• 50 ml gin
• 2 partjes limoen
• 200 ml roses lemonade
• schijfje sinaasappel

Aan de slag

Vul je mooiste glas met lekker veel ijs. Giet er de gin bij. Knijp er twee partjes limoen in uit. Vul af met roses lemonade. Even roeren en garneren met sinaasappel. Voor wie geen alcohol drinkt: vervang de gin voor alcoholvrije gin of Seedlip Garden.

Liever beeld erbij? Bekijk hieronder hoe Victor de Vriendin-feestcocktail stap voor stap maakt.

Cocktail gemaakt? Deel hem met ons op Instagram en gebruik de hashtags #25jaarvriendin #vriendincocktail #vriendinjubileum. Vergeet ook niet om ons te taggen!

Tip: in ons jubileumnummer vind je leuke drinkmarkers die je om je glas kunt doen. Zo kan iedereen op een snelle en handige manier zijn of haar glas terugvinden! Bekijk hier hoe je ze in elkaar knutselt.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.