knapperige bacon

Op deze manier wordt bacon extra crispy (zonder dat je huis gaat stinken)

Houd je van knapperige bacon? Ontdek dan snel de tip van Miljuschka Witzenhausen om spek voortaan extra crispy te krijgen.

Knapperige bacon

Miljuschka weet wel wat lekker eten is. Met haar volgers deelt ze haar ultieme tip voor knapperige bacon. Wat de bekende tv-kok betreft bak je spek niet in een pan, maar juist in de oven. En het geheime ingrediënt? Bloem over het spek en wat peper en zout om het op smaak te brengen. Dan wordt bacon niet alleen mega crispy, maar stinkt het ook niet in huis.

In deze video vertelt ze er meer over.

@miljuschka De lekkerste en meest crispy bacon krijg je niet door de spek te bakken in de pan, maar zo! 🥓 #hack #foodhack #crispybacon #foodies #lifehack ♬ Sunshine – WIRA

Zo ga je te werk

Miljuschka belooft dat je superknapperige bacon krijgt als je het op de volgende manier klaarmaakt:

  1. Verspreid het spek over de bakplaat
  2. Besprenkel vervolgens met een dunne laag bloem
  3. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout
  4. Schuif voor 10 minuten op 200 graden in de oven

Genieten maar!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images