Slank recept: Zweedse aardappelsalade met krieltjes en warmgerookte zalm

Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.

Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.

Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten roken
Kcal: 440 p.p.

Ingrediënten: 300 g zalmfilet met vel • 1 zakje marinade voor vis (75 g) • 750 g krieltjes in de schil • 125 g zure room • 1 onbespoten citroen, gewassen • 2 el geraspte mierikswortel (potje) • 1 tl gekneusd karwijzaad • 10 g dille, fijngesneden • 200 g diepvriesdoperwten, ontdooid • 75 g rauwkost geraspte wortel • 80 g babyspinazie • 1 potje tartaarsaus. Extra nodig: rookoventje + rookmot

Smeer de zalm in met de marinade en versgemalen peper en zout naar wens. Verwarm het rookoventje op een hete bbq of op het fornuis. Leg de zalm in het oventje en rook op matig vuur in 10-15 minuten net gaar. • Boen de krieltjes schoon en kook ze met schil in zo’n 8-10 beetgaar. Schep de krieltjes om met de zure room, de rasp van de halve citroen, mierikswortel, karwijzaad en dille. Meng voorzichtig de dopertwen, wortelrasp en spinazie erdoor. • Schep de salade op borden en leg er de warmgerookte zalm bij. Lekker met tartaarsaus.

Tip!
De warmgerookte zalmstukken zijn ook kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt of bij de visboer. Vervang de verse zalm dan door ca. 250 g (warmgerookte) zalm. Haal de zalmstukken 15 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.